Nieuwsarchief voor rijscholen

 • Rijschool Roy

  Lesauto rijdt rechtdoor over rotonde en raakt geluidswal in Best

  vrijdag 24 februari 2017

  Vrijdagmiddag ging het tijdens een rijles bij autorijschool Roy uit Steensel goed mis. Een leerling maakte een inschattingsfout en reed daardoor bij een rotonde in Best rechtdoor om tot slot tegen een geluidswal tot stilstand te komen.

 • Foto Harrie Grijseels- lesauto tegen boom

  Lesauto knalt tegen boom

  vrijdag 24 februari 2017

  Gistermiddag verliep een tweede rijles niet helemaal volgens planning doordat er olie op het wegdek lag. De leerlinge die op dat moment achter het stuur zat, raakte daardoor met de lesauto van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom.

 • Lesauto Haarlems Dagblad

  Woedende automobilist sloopt achterruit lesauto

  vrijdag 24 februari 2017

  Dinsdagmiddag heeft een bestuurder uit woede zijn sleutelbos door het achterraam van een lesauto gegooid. Dit gebeurde nadat hij met zijn bestelbusje boven op de lesauto reed.

 • Uitstoot uitlaatgassen

  Automobilisten blijven sjoemelen met software in hun wagens

  donderdag 23 februari 2017

  In Nederland rijden momenteel nog zo’n 115.000 automobilisten rond met gemanipuleerde software, zo meldt Bovag. Volgens de brancheorganisatie nemen ze de schade aan het milieu voor lief, omdat de software ze simpelweg te weinig interesseert. Daarnaast zijn de bestuurders bang dat de auto na een update minder zuinig gaat rijden.

 • CBR examenlocatie

  Nieuw examenlocatie Den Bosch open vanaf 3 april

  donderdag 23 februari 2017

  Het CBR heeft een nieuwe locatie gevonden voor haar praktijkexamencentrum in Den Bosch. De praktijkexamens zullen vanaf maandag 3 april voortaan afgenomen worden vanaf een bedrijfscomplex aan de Hambakenwetering 13A. Lees meer »

 • RijbewijsConcurrent

  RijbewijsConcurrent treft schikking van 7.500 euro

  woensdag 22 februari 2017

  De omstreden franchisegever Henk Bakker heeft maar liefst drie faillissementen op zijn naam staan. De eerst keer ging het in 2008 mis en daarna nogmaals in 2014 en 2016. In 2014 liet het bedrijf een schuld achter van maar liefst 140.000 euro. Lees meer »

 • Electrische bromfiets

  Nieuwe volgbromfietsen voor examens CBR

  woensdag 22 februari 2017

  Het CBR heeft 63 nieuwe volgbromfietsen besteld om daarmee bromfietspraktijkexamens af te nemen. Het gaat om 53 bromfietsen van het merk Peugeot Tweet EVO met een benzinemotor en 10 elektrische bromfietsen van het merk EMCO Novi C1500. Naar verwachting zullen de bromfietsen in maart worden geleverd. Lees meer »

 • CBR WRM-bevoegdheid

  CBR “betrapt” maandelijks tien onbevoegde rijinstructeurs

  dinsdag 21 februari 2017

  Het CBR gaat de controle op de bevoegdheid van rijinstructeurs vanaf 6 maart verder uitbreiden. Dat gebeurt tijdens een pilot van zes maanden in de praktijkexamencentra Groningen, Winschoten, Assen, Emmen, Hoogeveen en Rijswijk. Lees meer »

 • Bovag Rijscholen

  Startdocument Bovag

  dinsdag 21 februari 2017

  Na de VRB en de FAM heeft ook Bovag Rijscholen nu een vervolgdocument opgesteld over hoe volgens hen de nieuwe WRM eruit zou moeten zien. We benoemen hieronder de vijf belangrijkste punten. Lees meer »

 • Startersdag

  Tweede editie Startersdag op 20 maart 2017

  dinsdag 21 februari 2017

  Op maandag 20 maart vindt de tweede editie van de Startersdag plaats op het hoofdkantoor van De VerkeersAcademie in Nieuwegein. Deze dag is gericht op iedereen die van plan is een eigen rijschool te starten of die onlangs een eigen rijschool is gestart. De organisatie is in handen van RijschoolVandaag.nl. Lees meer »

 • tips voor rijinstructeurs

  Tips voor aankomende rijinstructeurs

  maandag 20 februari 2017

  Je hebt onlangs je diploma tot rijinstructeur behaald en wilt nu je eigen rijschool beginnen. Wij geven je graag 5 nieuwe tips, zodat je een goede start kunt maken! Lees meer »

 • Politiecontrole lesauto

  Rijinstructeur opnieuw betrapt op rijles zonder lesbevoegdheid

  maandag 20 februari 2017

  Vrijdag is voor de tweede keer in een korte periode een rijleraar betrapt op het geven van autorijles, zo vermeldt Omroep Zeeland. De hardleerse 77-jarige man beschikte niet over de juiste papieren om autorijles te mogen geven. Lees meer »

 • Wintersport files

  Dit weekend lange files op weg naar wintersport

  vrijdag 17 februari 2017

  Dit weekend zullen naar verwachting weer zo’n 400.000 Nederlanders vertrekken op wintersport. De ANWB verwacht morgen een topdrukte op de wegen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Lees meer »

 • Zelfrijdend vervoer

  Europese lidstaten zetten in op grootschalig testen met zelfrijdend vervoer

  vrijdag 17 februari 2017

  26 EU-landen, waaronder Nederland, gaan samen grootschalige testen met zelfrijdende voertuigen opzetten. Dit hebben de lidstaten gezamenlijk afgesproken tijdens een overleg in Amsterdam over Connected en autonome voertuigen. Lees meer »

 • Lesauto ongeluk

  Ongeluk tijdens autorijles: wie is de schuldige?

  donderdag 16 februari 2017

  Vorige week hadden we nog een artikel geplaatst over een 17-jarige leerling die in Duitsland tegen een muur van een huis was gereden, terwijl zijn rijinstructeur beschonken naast hem in de passagiersstoel zat. De instructeur was zijn bevoegdheid kwijt, maar hoe zit dit in Nederland? Lees meer »

 • CBR kantoor

  Examencentrum in Mierlo gaat verhuizen

  donderdag 16 februari 2017

  Het CBR heeft een nieuw examenlocatie in Mierlo gevonden. Het gaat hierbij om de voormalige showroom van een autobedrijf aan de Geldropseweg 10. Lees meer »

 • Politie Harderwijk

  Rijbewijzen kwijt na drank, drugs en snelheid

  woensdag 15 februari 2017

  De politie heeft het de afgelopen dagen druk gehad. Op verschillende plekken in het land werden rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die onder invloed waren of te hard reden. Lees meer »

 • Auto in sloot

  Man in afwachting van rijbewijs rijdt auto in sloot

  woensdag 15 februari 2017

  Een machinist zag dinsdag een auto de sloot in rijden en alarmeerde direct de hulpdiensten. Politieagenten kwamen ter plaatse en vroegen de automobilist naar zijn rijbewijs. Die kon hij echter niet geven, omdat hij pas over twee dagen zijn rijbewijs zou ontvangen. Lees meer »

 • WRM bijscholing

  Nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen

  dinsdag 14 februari 2017

  Om hun WRM-bevoegdheidspas niet te laten verlopen, moeten rijinstructeurs zes dagdelen per vijf jaar theoriebijscholing volgen. Momenteel kan er gekozen worden uit ruim dertig onderwerpen waarvoor een bijscholing gevolgd kan worden. Het IBKI heeft hier nu zeven nieuwe onderwerpen aan toegevoegd. De nieuwe cursussen zijn naar verwachting vanaf medio april te volgen. Lees meer »

 • Bart de Vries Bovag

  Bovag-directeur De Vries vertrekt naar Deloitte

  dinsdag 14 februari 2017

  Bart de vries, directeur bij Bovag, verlaat per 1 mei 2017 de organisatie om partner te worden bij Deloitte, zo meldde Bovag gistermiddag. De Vries was afkomstig van KPMG. In de bijna drie jaar dat de Vries bij Bovag werkte, was hij verantwoordelijk voor de financiën, de deelnemingen en het bedrijfstakpensioenfonds. Uit hoofde van zijn directiefunctie heeft De Vries ook zitting in het verenigingsbestuur van Bovag. Lees meer »

 • Rijbewijs

  "Een rijbewijs kost 2400 euro"

  maandag 13 februari 2017

  Wat kost een rijbewijs? Iedereen die begint met lessen wil antwoord op die vraag. Dat is voor RTL Z reden om op zoek te gaan naar het antwoord op die vraag. Lees meer »

 • Etiquette op de weg

  Verkeersetiquette in het buitenland [infographic]

  maandag 13 februari 2017

  We hebben in Nederland een groot aantal geschreven en ongeschreven regels wat betreft ons (sociaal) gedrag in het verkeer. Maar hoe zit dit in andere landen? Lees meer »

 • een goede rijschool kiezen

  9 tips voor het kiezen van een goede rijschool

  vrijdag 10 februari 2017

  Een goede rijschool kiezen is voor veel mensen een hele opgave. Rijlessen nemen doe je vaak maar 1 keer in je leven, dus heel veel ervaring heb je niet. Ook is de markt van rijscholen ondoorzichtig. Alle rijscholen beloven je, dat je bij hun alleen "snel en goedkoop" je rijlessen kunt krijgen. Vaak is dat niet waar en daarnaast zijn "snel en goedkoop" niet de juiste criteria om een goede rijschool te kiezen. Wij zetten 9 tips op een rij, die je helpen om een goede rijschool te kiezen. Lees meer »

 • Bandenspanning controleren

  Tip voor je leerling: Controleer regelmatig de bandenspanning

  vrijdag 10 februari 2017

  Het is zeer belangrijk voor de wegligging en de veiligheid van je auto om periodiek de bandenspanning te controleren. Eerder werd bekend dat maar liefst zestig procent van alle auto’s in Nederland rondrijden met een te lage bandenspanning. Lees meer »

Meer items laden...

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!