Nieuwsarchief voor rijscholen

 • Startersdag VekaBest

  VekaBest: een goede voorbereiding op het theorie-examen

  vrijdag 24 maart 2017

  Kris bom gaf als senior product manager tijdens de Startersdag uitgebreid uitleg over de verschillende verkeersleermiddelen en rijschoolbenodigdheden die van belang zijn om een eigen rijschool te beginnen.

 • Lesauto lenteklaar

  7 tips voor rijscholen om de lesauto lenteklaar te maken

  vrijdag 24 maart 2017

  De lente is officieel begonnen. Eindelijk! De dagen worden weer langer, de temperaturen stijgen langzaam maar zeker en we zien steeds meer groen aan de bomen komen. Als rijschoolondernemer is het belangrijk om je lesauto te ontdoen van al het wintervuil en klaar te maken voor warmere temperaturen. Zo voorkom je in de toekomst eventuele schade. En dat is belangrijk, je lesauto is tenslotte een dure investering.

 • VQH en VRB

  Wat te doen bij letselschade en arbeidsongeschiktheid?

  donderdag 23 maart 2017

  Een rijschool heeft gemiddeld een keer per anderhalf jaar een aanrijding met de lesauto. In de meeste gevallen blijkt de fout bij de tegenpartij te liggen. Ongeacht wie juridisch de schuldige is, het blijft erg vervelend. Om die reden is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten, zo geven Verenigd Rijscholen Belang (VRB) en advocatenkantoor Visser Quispel Heidema (VQH) tijdens de Startersdag aan.

 • Auto in water geraakt

  Te water geraakte automobiliste overleden

  donderdag 23 maart 2017

  Het tragisch ongeval gebeurde uitgerekend op de dag waarop VRB duidelijk maakte te pleiten voor een cursus ‘auto te water’. Als het aan de vereniging ligt moeten leerlingen tijdens hun rijopleiding oefenen met het ontsnappen uit een zinkende auto. Op dit moment wordt hier tijdens de rijlessen totaal geen aandacht aan gegeven.

 • Dashcam kind Schijndel

  Roekeloze automobilist mist overstekend kind op haar na

  woensdag 22 maart 2017

  Gistermiddag haalde een automobilist uit Sint-Oedenrode een levensgevaarlijke manoeuvre uit. Op beelden van een dashcam van Jan Ebben is te zien hoe de bestuurder net voor een zebrapad een lijnbus inhaalt en hierbij bijna een overstekend kind omver rijdt. De video wordt massaal gedeeld en is inmiddels viraal gegaan. Lees meer »

 • Bovag Frank Hoornenborg

  Kwaliteitsverbetering in de rijschoolbranche

  woensdag 22 maart 2017

  De aftrap van de Startersdag was deze editie voor Frank Hoornenborg, voorzitter van Bovag Rijscholen. Tijdens zijn lezing legde hij (aankomende) rijinstructeurs uit op welke wijze zij de kwaliteit van hun rijschool kunnen verbeteren en welke voordelen dat ze gaat opleveren. Lees meer »

 • De Startersdag 2017

  Tweede editie van de Startersdag voor rijscholen groot succes

  dinsdag 21 maart 2017

  Afgelopen maandag vond de tweede editie plaats van de Startersdag voor rijscholen. Met ruim 75 deelnemers en vele sprekers was de dag opnieuw zeer geslaagd. De volgende Startersdag staat gepland op 4 september en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Lees meer »

 • Kia Rio 2017 lesauto

  De nieuwe Kia Rio, door CBR goedgekeurd als lesauto

  dinsdag 21 maart 2017

  Sinds februari staat de nieuwe Kia Rio bij de Kia dealers. De compacte B-segment hatchback zet in alle opzichten een flinke stap vooruit. De Kia Rio is één van de ruimste in zijn klasse, biedt volop innovaties, ruim zicht rondom en heeft een nog prettiger rijgedrag en wordt leverbaar met onder meer een krachtige en soepele 1.0 T-GDi turbobenzinemotor. Lees meer »

 • cursus auto te water

  "Auto te water in rijopleiding"

  zaterdag 18 maart 2017

  Als het aan de VRB ligt moeten leerlingen tijdens hun rijopleiding oefenen met het ontsnappen uit een zinkende auto. Rijschoolhouders zouden daarom standaard een cursus ‘auto te water’ moeten aanbieden. Veilig Verkeer Nederland en Brandweer Nederland zijn enthousiast over het voorstel. Lees meer »

 • Zelfrijdende bmw

  "Weinig mensen gaan een zelfrijdende auto kopen"

  vrijdag 17 maart 2017

  De zelfrijdende auto heeft nog een lange weg te gaan. Er zullen maar weinig mensen zijn die een zelfrijdende auto zullen kopen, als die al op de markt komt. Lees meer »

 • Gehoorbeschadiging motorrijders

  KNMV waarschuwt motorrijders voor gehoorschade

  donderdag 16 maart 2017

  Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleidingen binnen de KNMV, sprak zich afgelopen maandag in een uitzending van RTL Nieuws uit over gehoorschade bij motorrijders. Volgens Everink is de schade door het geruis van de rijwind echter te voorkomen door het dragen van oordoppen. Ook moeten rijschoolhouders een actievere rol innemen in de bewustwording van het gevaar, stelt KNMV. Lees meer »

 • Autosalon Geneve

  Auto-industrie wil wereldwijd dezelfde klimaatregels

  donderdag 16 maart 2017

  De auto-industrie wil wereldwijd dezelfde klimaatregels. Momenteel heeft de Europese Unie met voorsprong de meest ambitieuze doelstelling, stelt Matthias Wissmann, voorzitter van sectororganisatie OICA, tijdens het autosalon van Genève. Lees meer »

 • Groen verkeerslicht fietsers

  Versneld groen licht voor fietsers

  woensdag 15 maart 2017

  Infoplaza en Vialis komen binnenkort met een nieuwe mobile app op de markt die ervoor zorgt dat fietsers eerder groen krijgen bij het verkeerslicht. Hierdoor hoeven de fietsers straks nooit meer voor het rode stoplicht te wachten. Of in ieder geval een stuk minder lang. Lees meer »

 • Ongeval vrachtauto

  Tientallen weggebruikers A27 redden vrachtautochauffeur

  woensdag 15 maart 2017

  Een 52-jarige beroepschauffeur heeft zijn leven te danken doordat tientallen weggebruikers hem te hulp schoten. Volgens de politie raakte de vrachtauto, geladen met frituurvet, van de A27 toen de chauffeur plots moest remmen. De vrachtauto vloog daarbij in brand. Lees meer »

 • Startersdag RijschoolVandaag

  De Startersdag van 20 maart volledig uitverkocht

  dinsdag 14 maart 2017

  De tweede editie van De Startersdag is inmiddels volledig uitverkocht. Maar liefst tachtig aankomende rijschoolondernemers laten zich die dag volledig informeren over de diverse facetten die komen kijken bij het starten van een rijschool. Lees meer »

 • CBR

  Wachttijden CBR opnieuw fors toegenomen

  dinsdag 14 maart 2017

  Nog steeds kan het CBR niet voldoen aan de afgesproken termijn om mensen binnen maximaal zeven weken af te laten rijden. Inmiddels is de wachttijd bij een twintigtal vestigingen van het CBR opgelopen tot minimaal acht weken. De norm staat op maximaal zeven weken. Lees meer »

 • Rijinstructeur in Marokko

  Het ministerie van Marokko gaat 4.000 rijscholen opnieuw controleren

  maandag 13 maart 2017

  Het ministerie van Transport en Logistiek in Marokko staat op het punt om een controlebezoek (audit) te lanceren bij 4.000 rijscholen. Rijscholen die niet voldoen aan de richtlijnen zullen bestraft worden met sancties, zo meldt Marokko.nl op haar nieuwswebsite. Lees meer »

 • Rijschool

  FAM bestaat veertig jaar

  vrijdag 10 maart 2017

  De Federatie Autorijschool Management werd destijds op 10 maart 1977 opgericht door een groep vooruitstrevende rijschoolondernemers om de kwaliteit van rijscholen op te voeren en een waarborg te zijn voor betrouwbare rijinstructie. Lees meer »

 • Verkeersbord ANP

  Leerlingen krijgen steeds vaker rijles in vreemde taal

  vrijdag 10 maart 2017

  Uit cijfers afkomstig van het CBR blijkt dat het aantal leerlingen dat theorie- of praktijkexamen doet in een andere taal sinds vorig jaar is verdubbeld. In sommige gevallen zijn ze het Nederlands zo slecht machtig, dat er een tolk aan te pas moet komen. Maar hoe gevaarlijk is dat nou eigenlijk, als je de Nederlandse taal niet spreekt? Lees meer »

 • B-Riders

  Dagelijks 4.000 minder autoritten door B-Riders

  donderdag 09 maart 2017

  B-Riders zijn Brabanders die de auto laten staan en de fiets pakken naar hun werk. Inmiddels doen al ruim 5.000 Brabanders mee aan het project. Samen hebben zij al meer dan 6.1 miljoen kilometer gefietst. Hierdoor gaan dagelijks 4.000 auto’s minder de weg op en worden files bij de belangrijkste knelpunten minder worden. Lees meer »

 • rijscholen

  Rijscholen lopen niet warm voor internetconsultatie

  donderdag 09 maart 2017

  Op vrijdag 11 november 2016 is de Tweede Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel begeleid rijden (2toDrive). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt nu de definitieve invoering van 2toDrive in de wetgeving verder voor. Om rijscholen en andere belangstellenden de kans te bieden een reactie te geven, kan men gebruik maken van een internetconsultatie. Belanghebbenden kunnen daar tot en met 9 maart een reactie geven op de ontwerpwijziging van het Reglement rijbewijzen. Lees meer »

 • Het Nationaal Chauffeurs Onderzoek 2017

  Het Nationaal Chauffeurs Onderzoek 2017: Jonge vrachtautochauffeurs zeer tevreden [infographic]

  woensdag 08 maart 2017

  Uit het Nationaal Chauffeurs Onderzoek is deze week gebleken dat jonge vrachtautochauffeurs (18 tot en met 35 jaar) erg tevreden zijn met hun ban als beroepschauffeur. Gemiddeld waarderen ze hun baan met een 8. Ook blijkt de meerderheid tevreden te zijn met de huidige werktijden. Lees meer »

 • Bus

  Groot tekort aan jonge buschauffeurs

  dinsdag 07 maart 2017

  De grootste uitdaging voor het personenvervoer is het toenemende tekort aan ervaren buschauffeurs. Uit cijfers die het CBS afgelopen week presenteerde, blijkt dat minder dan 1 procent van de buschauffeurs jonger dan dertig jaar is. Lees meer »

 • Mobiliteit Nederland

  75 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen om mobiliteit

  dinsdag 07 maart 2017

  Uit een onlangs verschenen onderzoek van de Mobiliteitsalliantie is naar voren gekomen dat ruim procent van de Nederlanders zich zorgen maken om hun mobiliteit. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Ruijgrok Netpanel onder 1.551 Nederlanders. Lees meer »

Meer items laden...

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!