Nieuwsarchief voor rijscholen

 • Snelheidscontrole politie A16

  Man raakt rijbewijs al na één week opnieuw kwijt

  vrijdag 28 april 2017

  Agenten hebben donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een man die met 205 kilometer per uur voorbij kwam scheuren. De bestuurder had net een week daarvoor zijn rijbewijs teruggekregen na een eerdere rijontzegging.

 • Buschauffeur tekort

  Rijschoolhouders tevreden met leeftijdsverlaging voor grootrijbewijs

  vrijdag 28 april 2017

  Het kabinet verlaagt de instapleeftijd voor het grootrijbewijs. De maatregel is nodig door het toenemende tekort aan buschauffeurs. Rijscholen zijn blij met dit besluit, maar plaatsen er wel kanttekeningen bij. Naar verwachting zal de nieuwe leeftijdsgrens rond dit najaar ingaan.

 • Kilometerheffing

  Ook VVD nu akkoord met kilometerheffing

  donderdag 27 april 2017

  Waar de VVD eerder nog fel tegen de kilometerheffing was, neigt de partij er nu omwille van de coalitie toch mee akkoord te gaan. Door de kilometerheffing zullen rijscholen hun lesprijs moeten opschroeven. Hierdoor zal het halen van een rijbewijs nog duurder worden voor de consument.

 • Zelfrijdende auto

  Eindhoven eerste van Europa met zelfrijdende deelauto's

  woensdag 26 april 2017

  In 2018 zullen in Eindhoven zelfrijdende deelauto's rondrijden. Dat heeft de start-up Amber Mobility afgelopen dinsdag bekendgemaakt op de industriebeurs Hannover Messe. De auto’s gaan dan waarschijnlijk rijden over de busbanen.

 • Proces-verbaal

  16-jarige snelheidsduivel zonder rijbewijs rijdt 80 km te hard

  woensdag 26 april 2017

  De politie heeft dinsdagavond een zestienjarige jongen aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De jongen reed met een bestelbus 130 kilometer per uur waar slechts 50 is toegestaan. Daarbij negeerde de jongen ook een stopteken. Lees meer »

 • CBR Vestiging

  CBR hoopt eind dit jaar weer binnen de afgesproken reserveringstermijnen te komen

  dinsdag 25 april 2017

  Steeds meer Nederlanders willen rijexamen doen, zo meldt het CBR. Dat geldt niet alleen voor auto, motor en bromfiets. Ook het aantal rijexamens voor voertuigen van beroepschauffeurs blijft stijgen. Volgens het CBR is dit toe te schrijven aan de alsmaar groeiende economie. Lees meer »

 • Met stress achter het stuur

  Nederlanders vaak gestresst achter het stuur

  dinsdag 25 april 2017

  Autoscout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, heeft onlangs onderzoek gedaan naar de meest stressvolle situaties in het dagelijks leven versus de meest stressvolle situaties in de auto. Maar liefst 72 procent van de Nederlandse automobilisten ervaart weleens stress tijdens het autorijden. Lees meer »

 • Bussen Connexxion

  Kabinet verlaagt leeftijdsgrens buschauffeurs naar 18 jaar

  maandag 24 april 2017

  Het kabinet heeft de leeftijdsgrens voor het behalen van een rijbewijs voor de bus afgelopen week verlaagd naar 18 jaar. De maatregel is nodig door het dreigend te kort aan buschauffeurs die steeds verder toeneemt. Lees meer »

 • Lesauto rijschool

  Opnieuw een rijinstructeur de fout in

  vrijdag 21 april 2017

  Tijdens een politiecontrole is afgelopen woensdag een 74-jarige rijinstructeur betrapt op het geven van rijles zonder over de juiste papieren te beschikken. Hij moest zijn rijles stopzetten. Lees meer »

 • CBR gebouw

  CBR kan drukte rijexamens nog steeds niet aan

  vrijdag 21 april 2017

  De wachttijden bij het CBR blijven maar oplopen, met name de locatie Amsterdam kampt met een extreme drukte. Rijschoolhouders die een praktijkexamen willen inboeken voor een leerling kunnen daar pas eind juni terecht. De norm staat op maximaal zeven weken. Lees meer »

 • Superflitspaal NK7

  OM onderzoekt mogelijkheden superflitspaal

  donderdag 20 april 2017

  Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om ook superflitspalen in Nederland in te zetten. Dat schrijft het AD op hun website. Zo’n superflitspaal is in staat om zes rijbanen tegelijk te flitsen. In België wordt sinds woensdag de NK7-superflitspaal ingezet Lees meer »

 • Politiecontrole

  Politie moet verkeer meer gaan controleren

  donderdag 20 april 2017

  Nederland was jarenlang het beste jongetje van de klas als het gaat om verkeersveiligheid. Maar dat is inmiddels wel anders blijkt uit cijfers van 2015 en 2016. Om het aantal verkeersdoden in Nederland terug te dringen, moet de politie weer veel meer gaan controleren in het verkeer. Lees meer »

 • Flitspaal Hilversum Oostereind

  Duurste flitspaal verdient gemiddeld 710 euro per uur

  woensdag 19 april 2017

  De succesvolste flitspaal in Nederland ontvangt een royaal salaris, namelijk zo’n 6,2 miljoen euro op jaarbasis. Omgerekend komt dit neer op gemiddeld 710 euro per uur. De flitspaal staat in Oostereind in Hilversum. Lees meer »

 • Rijschool

  Rijopleiding Vlaanderen flink op de schop

  woensdag 19 april 2017

  Op 1 juni verandert het rijexamen in Vlaanderen. Dit kan mogelijk problemen opleveren voor wie nu al bezig is met de rijopleiding. Veel rijscholen zitten momenteel vol en daarnaast zijn geen overgangsmaatregelen getroffen. Lees meer »

 • Rijschool van Gerwen

  Rijschool leert basisschoolkinderen over dode hoek

  dinsdag 18 april 2017

  Vorige week maandag kregen de kinderen van groep 6 van drie verschillende basisscholen uit Zeeland les over de dode hoek van vrachtwagens. Rijschool van Gerwen bezocht met de vrachtauto de scholen om de kinderen de gevaren rond de dode hoek van een vrachtwagen te laten zien. Lees meer »

 • Rijles en autisme

  Vernieuwde website voor rijles-en-autisme.nl

  dinsdag 18 april 2017

  De website is bedoeld als platform waar rijinstructeurs met een specialisatie op het gebied van Autisme en ADHD zich kunnen profileren en daardoor vindbaar zijn voor kandidaten. Rijles en Autisme is een onderdeel van Spectrum Brabant. Lees meer »

 • Motor snelweg

  De motor blijft aan populariteit winnen

  vrijdag 14 april 2017

  De stijging van de motorverkopen heeft zich in het eerste kwartaal van 2017 verder doorgezet, blijkt uit cijfers van onder andere BOVAG. Er werden dit kwartaal 3.578 motoren verkocht: een stijging van 2,3 procent ten opzicht van het eerste kwartaal in 2015. Het is het hoogste aantal verkopen in het eerste kwartaal sinds 2009. Lees meer »

 • Carolien Stuve rijinstructeur

  Nederlands jongste rijinstructeur is 20 jaar

  donderdag 13 april 2017

  Carolien Stuve uit Holwierde is met haar twintig jaar de jongste rijschoolhouder van Nederland. Een aantal maanden geleden haalde ze haar laatste praktijkexamen en inmiddels is ze haar eigen rijschool gestart. Lees meer »

 • Lesauto

  Lesauto ingezet bij achtervolging

  donderdag 13 april 2017

  Dinsdagavond kreeg de politie een melding binnen van overlast. Toen de agenten ter plaatse kwamen, sloegen een aantal verdachten op de vlucht. Een agent hield een passerende lesauto aan en zette een achtervolging in. Lees meer »

 • CBR Rijbewijs

  CBR blijft afgifte rijbewijs weigeren wegens drankmisbruik

  woensdag 12 april 2017

  Een 47-jarige Almeerse heeft deze week opnieuw van het CBR te horen gekregen haar rijbewijs niet terug te krijgen, meldt Almere Vandaag. De vrouw is hierop naar de Raad van State gestapt tegen het CBR. Over zes weken wordt een uitspraak gedaan. Lees meer »

 • Rijschoolmarketing

  8 tips om als rijschool nieuwe leerlingen te werven via social media

  woensdag 12 april 2017

  Je hebt inmiddels een eigen rijschoolonderneming. Iedereen in je omgeving kent je bedrijf en weet wat je doet. Je hebt een professionele website laten ontwerpen en besteedt veel tijd aan netwerken. Ondanks alle tijd en energie die je daar insteekt, krijg je niet genoeg nieuwe leerlingen. Dat is balen. Lees meer »

 • Christian Whiteley-Mason

  Man haalt na 33 pogingen eindelijk zijn rijbewijs

  dinsdag 11 april 2017

  De 42-jarige Christian Whiteley-Mason heeft na 33 pogingen, 14 rijinstructeurs en 25 lange jaren nu eindelijk zijn rijbewijs gehaald. Het heeft hem zeker 10.000 pond gekost. Omgerekend ruim 11.700 euro. Lees meer »

 • Dennis Bakker / News United

  Gewonde door crash met lesauto

  dinsdag 11 april 2017

  Vorige week woensdag is een lesauto op een geparkeerde auto gebotst. Daarbij is een persoon gewond geraakt. Lees meer »

 • Gedragscodes motorrijden

  File gedragscodes voor motorrijders

  maandag 10 april 2017

  Motorrijders zijn er maar wat goed mee bekend: automobilisten die het raampje naar beneden draaien om hun asbak te legen of een peuk uit het raam te gooien. Bestuurders die bij een oponthoud helemaal naar links sturen om te zien wat daarginds nu eigenlijk aan de hand is. Maar wat is toegestaan? En wat niet? Lees meer »

Meer items laden...

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!