Nieuws voor rijscholen

betere chauffeursopleiding

Er moet van Europa een betere chauffeursopleiding komen

vrijdag 03 februari 2017 | Daisy Kossen

De Europese Commissie heeft deze week een voorstel ingediend voor het actualiseren van de regels rondom de opleiding en nascholing van vrachtauto- en buschauffeurs.

Peter Claassen Dubbele Bedieningen (advertentie)

De belangrijkste wijzigingen op een rij

Het voorstel heeft als doel om te komen tot een betere verkeersveiligheid. De belangrijkste wijzigingen liggen op het gebied van de bescherming van kwetsbare weggebruikers, rijtaakondersteunende systemen (ADAS) en brandstofbesparing.

Halvering verkeersslachtoffers

Violeta Buk is Commissaris voor Transport. Zij vertelt: “Er is een frisse wind nodig als Europa haar strategische doelstelling van halvering van het aantal verkeersdoden tegen 2020 wil bereiken. Een betere opleiding moet een positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Dat is waarom de Europese Commissie voorstellen heeft ingediend die moeten leiden tot een betere opleiding en bijscholing van chauffeurs.”


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!