Nieuws voor rijscholen

Mag je met een verlopen rijbewijs rijden

Rijbewijs vaak goedkoper met meer lessen

vrijdag 29 september 2017 | Daisy Kossen

Naar aanleiding van de commotie van vorige week heeft dagblad De Gelderlander onderzoek gedaan naar de rijopleiding in Nijmegen en omgeving. En wat blijkt? Leerlingen die meer rijlessen nemen zijn uiteindelijk goedkoper uit.

VQH Advocaten (advertentie)

Rijscholen in Nijmegen die leerlingen gemiddeld meer uren laten rijden voor hun eerste rijexamen, scoren met hun slagingspercentages beduidend beter. Dat lijkt een open deur, maar is dat voor veel rijscholen niet. Die laten hun leerlingen veel minder rijlessen nemen dan de 38,38 rijlessen die volgens het CBR gemiddeld nodig zijn om te kunnen slagen voor het rijexamen. Die rijscholen laten leerlingen opgaan na 20 rijlessen.

Verbaasd

Imani van rijschool Didactiek krijgt dat soort leerlingen in zijn auto: "Die komen nieuw bij mij en hebben elders 30 rijlessen en drie rijexamens gehad." Het verbaast Imani dat er nog zoveel leerlingen zijn die zich nauwelijks informeren over de rijscholen. ,,In tijden van sociale media zou je denken dat mensen standaard kiezen voor de besten, maar ongefundeerde meningen van bekenden op Facebook blijken zeker zo belangrijk," zo stelt hij in De Gelderlander.

Niet eerlijk

Zoals vaker hoor je rijscholen die slecht presteren, dat vergelijken op basis van slagingspercentages niet eerlijk is. Zo ook Alparslan Ycel. ,Ik werk met veel leerlingen die minder goed Nederlands spreken. Dat maakt het lastiger om de verkeersregels goed te kunnen begrijpen. Dat zie je terug in de rijvaardigheid." Maar als leerlingen nog niet klaar zijn, stuur je ze niet op examen.

Hoe je een goede rijschool vindt lees je hier.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is d nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!