Nieuws voor rijscholen

ANWB Praatpaal

ANWB waarschuwt renovatie van bruggen en tunnels goed te plannen

maandag 22 januari 2018 | Miranda Schenkhuizen

Het verkeer zal mogelijk de komende jaren veel hinder gaan ondervinden van de, door de overheid geplande, renovatie van bruggen en tunnels. De ANWB waarschuwt de werkzaamheden tijdig te plannen en tijdig te investeren om zo veel ongeplande overlast voorkomen.

Peter Claassen Dubbele Bedieningen (advertentie)

De komende tien jaar wordt een groot aantal tunnels en bruggen grondig gerenoveerd, duurzamer gemaakt en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van bediening en beveiliging. Dat maakte Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat onlangs bekend. ,,Het is de grootste opgave ooit in Nederland. Het gaat om vernieuwing en verjonging voor een langere periode”, aldus de minister.

Start in Zuid-Holland

De start van de grootscheepse aanpak gebeurt in Zuid-Holland, de provincie met de meeste bruggen en tunnels. De Wantijbrug bij Dordrecht in de Randweg N3 krijgt als eerste een nieuw besturings- en bewakingssysteem. Dit systeem zal uitvoerig worden getest waarna het ook op andere plekken kan worden gebruikt.

ANWB waarschuwt

De ANWB juicht het toe dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat flink investeert in onderhoud van bruggen en tunnels: “Onderhoud is van groot belang voor een vitaal en betrouwbaar wegennet met voorspelbare reistijden.” Maar de ANWB voegt er ook een waarschuwing aan toe:”  Juist de oeververbindingen zijn de kwetsbare elementen in ons hoofdwegennet. Alternatieven voor de reis zijn vaak niet op korte afstand voor handen. Wanneer dan een oeververbinding plotseling moet worden aangepakt, zoals met de Merwedebrug of Hollandse brug, is het vrijwel onmogelijk om dat te doen zonder enorme gevolgen voor het verkeer. Tijdig investeren en tijdig plannen van de ongetwijfeld optredende hinder kan veel ongeplande overlast voorkomen.”


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!