Nieuws voor rijscholen

Rijles

Bijscholing autisme en ADHD ook in België

maandag 30 maart 2015 | Redactie

Spectrum Brabant - het centrum voor zorg en onderwijs - geeft al enige tijd praktijkbegeleiding aan Nederlandse instructeurs op het gebied van ADHD en autisme. Maar vanaf juni zal het centrum zich ook gaan richten op de internationale markt. Hasselt en Antwerpen zullen als eerst worden aangedaan.

Lesautolease.nl (advertentie)

ADHD en autisme

Ruim 1% van de Nederlanders heeft een vorm van autisme. Het is daarom niet gek dat het onderwerp autisme en ADHD binnen de rijschoolbranche steeds vaker ter sprake komt. “We noemen deze twee overigens altijd samen, autisme en ADHD, omdat de manier van lesgeven en begeleiden ongeveer gelijk is. Rust en structuur zijn hier allebei erg belangrijk”, aldus Renate van Leeuwen, medewerker bij het centrum. Spectrum Brabant heeft inmiddels al enige tijd geleden bijscholing voor rijinstructeurs ontwikkeld voor de Nederlandse markt.

België

Het centrum gaat nu ook België over ADHD en Autisme informeren. “We zijn hier ontzettend blij mee. Het instituut voor Mobiliteit uit Hasselt nam zelf contact met ons op. Ze zijn bij onze organisatie terecht gekomen door de website Rijles-en-Autisme.nl. Na allerlei bezoeken van verschillende mensen kon er door subsidie een eerste stap worden gezet. We hebben een voorlichtingsbrochure gemaakt”, aldus van Leeuwen. 

Naast de brochure mag het centrum nu ook praktijkbegeleiding gaan geven.
“Wij zijn als bedrijf de pioniers geweest op dit gebied en hebben eerst Nederland geïnformeerd, hoewel daar ook nog veel te halen valt, mogen we ook de Belgische rijinstructeur gaan informeren. We hebben er ontzettend veel zin in.”

Ook voor Nederlandse rij-instructeurs interessant

Overigens is de bijscholing ook voor Nederlandse rijscholen en het telt het daarnaast ook mee als verplichte bijscholing voor zowel Belgische als Nederlandse rij-instructeurs. 
Op dinsdag 2 juni zal de bijscholing in Hasselt te volgen zijn en op dinsdag 23 juni in Antwerpen.

Ga voor meer informatie naar Rijles-en-Autisme.be.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!