CBR bedankt rijschoolbranche voor hulp met inhaalslag

motor examen theorie rijles

Het CBR schrijft in een bericht dat 65.000 kandidaten die geen examen konden doen door de coronacrisis, dit binnen 10 weken alsnog kunnen doen. Het CBR heeft de afgelopen week deze examens opnieuw kunnen inplannen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

'De 65.000 kandidaten die van 16 maart tot en met 5 mei te maken kregen met een uitgesteld praktijkexamen vanwege de coronacrisis,  kunnen dus binnen tien weken na de herstart van 18 mei, afrijden voor de categorieën auto, motor, bromfiets of auto met aanhangwagen', schrijft het CBR.

Rijschoolbranche

Het CBR geeft aan dat voor de overige kandidaten in de loop van volgende week stap voor stap capaciteit beschikbaar komt, vanaf 27 juli. 

'De inhaalslag is mede mogelijk gemaakt door de rijschoolbranche. Die willen we dan ook hartelijk bedanken voor haar inzet', schrijft het CBR verder. 

De opstart ging niet helemaal vlekkeloos. De site lag er op de eerste dag al uit, het CBR bleek moeilijk bereikbaar en ook nu is het nog moeilijk om door de drukte heen te komen. Directeur Pechtold geeft in een interview met BNR aan dat de opstartproblemen nu verholpen moeten zijn.