CBR opent nieuw praktijkexamencentrum om Rijswijk te onlasten

Omdat de wachttijden voor rijexamens in Rijswijk al lange tijd boven het landelijk gemiddelde uitstijgen, heeft het CBR besloten een praktijkexamencentrum in Zoetermeer te openen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het Rijswijkse CBR centrum is met jaarlijks 35000 praktijkexamens voor auto, motor en bromfiets het grootste examencentrum van de in totaal 53 locaties in Nederland.  Door de omvang zijn de wachtlijsten voor de eindexamens bij het CBR in Rijswijk erg lang. Een kandidaat moet ongeveer acht weken wachten totdat er rijexamen gedaan kan worden. In het voorjaar was bij het CBR in Rijswijk de wachttijd nog veel langer, soms wel tot 13 weken lang.

Nieuwe locatie

Om dit te verbeteren is het CBR al enige tijd op zoek naar tientallen nieuwe examinatoren. Daarnaast hopen zij met de opening van het nieuwe centrum aan de Zilverstraat in Zoetermeer de locatie in Rijswijk met een kwart aanvragen te kunnen ontlasten.


Het nieuwe praktijkexamencentrum in Zoetermeer ligt op een zichtlocatie op het industrieterrein Lansinghage, nabij de autosnelweg A12. Het bevindt zich op 16 kilometer afstand van het praktijkexamencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk. Met de komst van Zoetermeer komt het totaalaantal praktijkexamencentra van het CBR op 54.