Nieuws voor rijscholen

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

CBR stelde de afgelopen dagen 1500 examens uit

vrijdag 25 januari 2019 | Miranda Schenkhuizen

De afgelopen dagen stelde het CBR bijna 1500 examens uit door weeromstandigheden. Op 22 januari werden met ruim 20 procent, 652 van de 2992 examens, verreweg de meeste examens uitgesteld door het winterse weer. Vandaag was dit nog maar 5 procent van de examens.

Lesautolease.nl (advertentie)

In totaal werd de afgelopen dagen 13 procent van de examens uitgesteld. Met name bromfiets en motorexamens werden uitgesteld door de gladheid, veel autorijexamens konden wel doorgang vinden. Vooral in Noord-Brabant, (Zuid) Gelderland, Zeeland en rond Rotterdam zijn de examens uitgesteld.

Winterbanden

Irene Heldens, woordvoerder van het CBR: “Doordat alle lesauto’s met winterbanden rijden, hebben veel examens voor het rijbewijs B gewoon door kunnen gaan. Waar er dinsdag nog veel gladheid op de weg was door de sneeuwval, was dat donderdag en vrijdag al grotendeels opgelost. Dat zien we terug in het aantal uitgestelde examens.”

Afspraken

Het CBR geeft aan afspraken met rijscholen te hebben over het inhalen van de rijexamens. Heldens:”We streven ernaar om kandidaten binnen 5 weken een nieuw examen aan te bieden. Daarvoor zetten we aparte roosters open. Het ziet er nu naar uit dat we dat ook gewoon gaan halen.”

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!