Nieuws voor rijscholen

politie belgie

Doodrijder zonder rijbewijs veroorzaakt nieuw ongeval en vlucht

dinsdag 19 december 2017 | Miranda Schenkhuizen

Een 33-jarige automobilist uit West-Vlaanderen is, een jaar nadat hij in dronken toestand een 16-jarig meisje doodreed, opnieuw gevlucht na een ongeval met de auto. Dit terwijl zijn rijbewijs ingenomen was.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Tijdens zijn proces in december 2015, na het ongeval waarbij de 16-jarige Saar Govaert omkwam, beloofde Muguel V. dat hij nooit meer achter het stuur van een voertuig zou kruipen. “Te zwaar getraumatiseerd”,verklaarde hij. Tussen zijn proces en de uitspraak mocht V. in principe wel rijden, een rijverbod geldt niet in afwachting van de uitspraak, maar dan had hij wel zijn rijbewijs op moeten halen. Aangezien hij dit niet gedaan heeft, had hij niet mogen rijden.

Opnieuw gevlucht

Nu blijkt dat hij op 10 november van dit jaar opnieuw in beschonken toestand een ongeval heeft veroorzaakt in Ledegem. En dat hij ook dit keer op de vlucht sloeg. V.  reed met de auto van zijn vriendin tegen een elektriciteitspaal , sloeg over de kop en vluchtte daarna snel weg. Twee dagen later werd hij door de politie verhoord.

Geen hechtenis

Hij werd echter niet in hechtenis genomen. “Er was nog geen veroordeling voor het dodelijke ongeval waarop we ons konden baseren om een voorleiding voor de onderzoeksrechter te motiveren”, verklaart het Belgisch parket. “Daarom besloten we hem zo snel mogelijk te dagvaarden voor het nieuwe ongeval.”

Celstraf

Voor het ongeval in november moet hij zich in op 5 februari 2018 verantwoorden voor de politierechtbank. Het spreekt voor zich dat de feiten van twee jaar geleden en feit dat hij nu weer vluchtmisdrijf pleegde, net in zijn voordeel zullen spelen. Voor het ongeval met Saar kreeg V. eind november, na het tweede ongeval, in beroep een voorwaardelijke celstraf van ruim drie jaar en een rijverbod van tien jaar.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!