Invoeringsdatum 2toDrive onbekend; steeds meer jongeren gedupeerd

Er is voorlopig nog geen duidelijkheid over wanneer de invoeringsdatum van 2toDrive zal zijn. Zowel het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als het CBR kunnen nog niet zeggen wanneer de invoering zal plaatsvinden van de nieuwe regeling waarbij jongeren van 17 jaar hun rijbewijs mogen halen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

2toDrive zou begin dit jaar al ingevoerd worden, nadat de pilot in oktober 2017 succesvol afgerond werd.  Bij de nieuwe regeling kunnen jongeren al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen en op hun 17e examen doen. Regel is wel dat ze tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder moeten rijden.

Overgangsregeling

Om jongeren tegemoet te komen tijdens de invoering van de nieuwe wetgeving is er een overgangsregeling getroffen voor jongeren die op 1 november 2017 al 16 jaar of ouder waren. Jongeren die echter op 1 november nog geen 16 jaar waren, moeten nu wachten met rijlessen tot de wet is ingevoerd. Volgens het CBR betreft dit slechts een kleine groep van ongeveer ongeveer twintig leerlingen per maand.

Onduidelijkheid

Nu de invoeringsdatum voorlopig nog onbekend is, loopt het aantal jongeren dat op 1 november 2017 nog geen 16 was, en eigenlijk zouden willen beginnen met theorielessen, op en zolang er onduidelijkheid blijft over de invoeringsdatum van 2toDrive zullen deze aantallen blijven oplopen.