Update: Omgewaaide vrachtwagen belandt bovenop lesauto

In Kampen is een lesauto van rijschool Timeta uit Kampen zwaar beschadigd geraakt toen een aanhanger van een vrachtwagen door de wind weggeblazen werd en op de lesauto belandde.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het ongeval gebeurde gisterochtend op de Frieseweg tussen Kampen en Ede. Rijinstructeur Harry van Bruggen was samen met leerling Jeroen op weg naar het CBR in Emmeloord voor een tussentijdse toets Ze wilden de tegemoetkomende vrachtwagen net passeren toen deze door de wind gegrepen werd en bovenop de lesauto terecht kwam. Van Bruggen wist door snel bijsturen de aanhanger deels te ontwijken maar voorkwam niet dat een groot deel bovenop de lesauto terecht kwam.

Met de schrik vrij

De Kampense rijinstrcuteur en zijn leerling kwamen met de schrik vrij. Behalve wat glassplinters en blauwe plekken bleven beide inzittenden ongedeerd. Zowel de lesauto als de vrachtwagen raakten zwaar beschadigd. "Zowel Harry als Jeroen zijn erg geschrokken" vertelt een medewerkster van Rijschool Timeta."Gelukkig hebben ze er behalve wat blauwe plekken en schrammen, niets aan over gehouden. De rijlessen gaan vandaag weer gewoon door. We hebben vanmorgen een nieuwe lesauto gehuurd. De andere bleek total loss".

 

Code rood

Ook elders in het land ondervond het verkeer veel overlast van de storm. Door de zware windstoten kwamen er op veel plaatsen bomen op de weg terecht en raakten er veel vrachtwagens  in de problemen.

Ook een rijinstructrice van Rijschool Rijnland is donderdag betrokken geraakt bij een ongeval door de storm. Zij is frontaal op een vrachtwagen gebotst die door de wind op de andere weghelft werd geblazen. Het ongeval gebeurde op de Gemeneweg tussen Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Ze was op weg naar een leerling toen het ongeval gebeurde Zowel de instructrice van de lesauto als de chauffeur van de vrachtwagen kwamen met de schrik vrij.

Het CBR stelde 629 examens uit door de storm. Rijinstructeurs maakten veelal een eigen afweging om lessen wel of niet door te laten gaan.

 

kampen
kampen auto