Rijinstructeur krijgt 120 uur werkstraf voor onzedelijk betasten 17-jarige leerlinge

Een 46-jarige rijinstructeur uit Leeuwarden heeft gisteren een werkstraf van 120 uur opgelegd gekregen voor het onzedelijk betasten van een 17-jarige leerlinge in juni 2016.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Op 2 juni 2016 zette de instructeur tijdens de rijles de auto stil op het terrein van het CBR aan de DouweTammingawei . Hij kuste de 17-jarige leerlinge en betastte haar op meerdere plekken op het lichaam, verklaarde zij. De rijinstructeur betuigde spijt van het incident  “Ik weet oprecht niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Het zal nooit weer gebeuren”.verklaarde de instructeur in de rechtbank. Naast zijn spijtbetuiging bood de instructeur ook aan om camera’s in zijn auto op te hangen.

120 uur werkstraf

De rechtbank in Leeuwarden veroordeelde de rijinstructeur gisteren tot 120 uur werkstraf. Er was ook een voorwaardelijke celstraf geëist van 3 maanden tegen de man, maar deze werd beperkt tot slechts 30 dagen. Ook moet de rijinstructeur zich onder ambulante begeleiding stellen.  

Rechter houdt geen rekening met VOG

De advocaat van de man, Jan Boksem, had de rechter verzocht om rekening te houden met het feit dat de instructeur een VOG nodig heeft om zijn beroep uit te oefenen maar daar ging de rechtbank niet in mee.