Testen zelfrijdende auto zonder bestuurder

Waymo, een zusterbedrijf van Google, gaat in de Amerikaanse stad Phoenix proeven doen met zelfrijdende auto's zonder bestuurder. Dat betekent dat er niemand is die kan ingrijpen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De internetgigant doet al sinds 2009 tests met zelfrijdende auto's en Waymo beschouwt de nieuwe proef als een grote stap. Het is het eerste bedrijf dat een vloot zelfrijdende auto's autonoom op de openbare weg laat rijden, zo is bekendgemaakt op de techconferentie Web Summit in Lissabon.

Speciale app om auto op te roepen

De auto's worden getest door inwoners van Phoenix. Zij kunnen via een speciale app de auto oproepen en zolang als ze willen gebruiken.

Het bedrijf heeft voor de test een specifiek gedeelte van Phoenix uitgekozen: Chandler. De wegen en het verkeer zijn hier zijn overzichtelijker dan in andere grote steden als New York, schrijft techsite Recode. Het plan is dat deze auto's later ook in andere steden gaan rijden.

Veel concurrentie

Er is veel concurrentie op het gebied van zelfrijdende auto's. Zo goed als elke autofabrikant is hiermee bezig, evenals techspelers als Apple en chipmaker Nvidia. Ook taxidienst Uber test het gebruik van zelfrijdende auto's. Ze hopen allemaal dat ze een zelfrijdende auto op de markt brengen die een commercieel succes wordt.

Lees het hele artikel op de website van de NOS.

NOS »