Nieuws voor rijscholen

Mag je met een verlopen rijbewijs rijden

Verkeerde plaatsnaamaanduiding op rijbewijs inwoners Nuenen.

maandag 18 december 2017 | Miranda Schenkhuizen

Het kan zijn dat alle inwoners van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten binnenkort een nieuw rijbewijs krijgen. Op de rijbewijzen van de inwoners staat namelijk een verkeerde afkorting. Op de rijbewijzen staat Nuenen CA omdat de volledige naam van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten niet past. Dit terwijl de juiste schrijfwijze van de afkorting CA (cum annexis= wat erbij hoort) c.a. moet zijn.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

De RDW overweegt nu om de plaatsnaamaanduiding te veranderen op alle rijbewijzen De vergissing kwam aan het licht toen Cees van Keulen uit Gerwen vorige maand zijn nieuwe rijbewijs ontving. “CA staat toch voor Canada?” vroeg hij zich af.

Op vragen van het Eindhovens Dagblad laat de RDW weten dat de opmerkingen zeer serieus worden genomen. ,,Het gaat hier immers om een identiteitsbewijs’’,laten zij weten. Waarom CA is gebruikt en niet c.a.,  onderzoeken we nu. Pas als dat duidelijk is weten we of er mogelijkheden zijn om de afkorting te veranderen en welke besluiten en aanpassingen er nodig zijn’’, aldus de RDW.
 

Niet eerder opgevallen

Burgemeester Maarten Houben van Nuenen laat weten dat hij trots is op de alerte inwoner. ,,Het was ons niet eerder opgevallen dat een verkeerde afkorting is gebruikt. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomst’’, zegt Houben.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!