Zeven jaar cel voor 35-jarige zonder rijbewijs die op politieauto’s inreed

De 35-jarige Mohammed R. uit Zaltbommel is gisteren veroordeeld tot zeven jaar cel en vijf jaar rijontzegging. R. reed in september 2016 in op drie voertuigen met daarin zes agenten tijdens een spectaculaire achtervolging. De 35-jarige automobilist had op dat moment geen rijbewijs.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

R. negeerde in de nacht van 8 september 2016 een stopteken van de politie en ging er met zijn bestelbus vandoor. Er volgde een wild-achtervolging over de oude Rijksweg waarbij R. de politieauto’s meerdere malen raakte en afsneed. Omdat er, onder andere, veel bomen langs de weg staan, vreesde de agenten voor hun leven. Zij verklaarden later zelden zo’n hevige achtervolging meegemaakt te hebben.

Schuld bewezen

De rechtbank acht het bewezen dat de verdachte bij herhaling met opzet en met een behoorlijke snelheid de politieauto’s heeft geramd en afgesneden. Terwijl hij zich daarbij met een zwaar voertuig slingerend over beide rijstroken bewoog.

Geen rijbewijs

R., die zelf geen rijbewijs heeft, verklaarde in de rechtbank dat hij dacht achtervolgd te worden door 'nep-agenten'. Hij was bang dat ze verklede criminelen waren die hem wilden ontvoeren. Er was acht jaar cel tegen R. geëist.