'1500 mensen kunnen file oplossen'

Veel is er niet nodig om sommige files op te lossen, zo blijkt uit onderzoek naar de zogenoemde ‘spookfiles’ op de A58 in Brabant. Zodra slechts 1500 mensen netjes de gewenste snelheid rijden, is het probleem opgelost. Zo is te lezen in dagblad de Metro

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Oplossen

Deze 1500 mensen staan gelijk aan slechts 2 procent van alle automobilisten die dagelijks over het traject in Brabant rijden. De files op de A58 zorgen voor veel oponthoud, maar 40 procent van deze files is niet te verklaren door bijvoorbeeld een ongeluk. Het is niet gek om het rijgedrag van weggebruikers hier de schuld van te geven. Als een automobilist bijvoorbeeld plotseling remt, kan hij voor grote problemen zorgen, zo blijkt uit onderzoek.

App

Om het probleem ‘spookfiles’ te bestrijden is er een speciale app ontwikkeld. Deze app geeft voordurend de juiste snelheid door. Het zou dus kunnen betekenen dat de files op de A58 kunnen worden opgelost door deze app, zodra 1500 mensen deze app gaan gebruiken, zo verwacht het projectteam dat zich inzet om het oponthoud te stoppen. 

Buitenland

Het project op de A58 wordt gevolgd in andere delen van Nederland en Europa. De partners van het Project Spookfiles maken een basis waarop andere diensten en systemen verder kunnen ontwikkelen.