Nieuws voor rijscholen

Hardere aanpak verkeershufters

19-jarige krijgt 100 uur taakstraf voor gevaarlijke ‘rijles’

donderdag 14 december 2017 | Miranda Schenkhuizen

De 19-jarige Nouri Z. heeft een taakstraf van 100 uur gekregen en zes maanden rijontzegging doordat hij op 12 oktober twee motoragenten bedreigde met zijn rijgedrag. Z. wilde zichzelf die dag rijles geven.

Peter Claassen Dubbele Bedieningen (advertentie)

De 19-jarige man werd in het centrum van Enschede betrapt toen hij slingerend en zonder gordel rond reed.  Hij vertelde dat hij geen geld voor rijlessen had en zichzelf wilde leren autorijden in moeders Clio. Nadat hij was betrapt, ging hij er vandoor. Hierbij verwondde hij bijna twee motoragenten. Hij stuurde plotseling naar links toen de motoragenten hem wilden inhalen.

Bewezen bedreiging

De rechter vindt het bewezen dat Z. de motoragenten met zij gevaarlijke rijgedrag bedreigde. Er was 150 uur taakstraf, een maand voorwaardelijk en een jaar ontzegging geëist. Z. moet 340 euro betalen voor rijden zonder rijbewijs.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!