Nieuws voor rijscholen

rijles

2toDrive steeds populairder

donderdag 17 juli 2014 |

De populariteit van 2toDrive stijgt nog steeds. Vorig jaar legden maandelijks gemiddeld zon vijfduizend 17-jarigen een autorijexamen af. In de eerste helft van dit jaar steeg dat aantal naar gemiddeld zesduizend per maand. In totaal hebben nu 75.000 17-jarigen hun rijbewijs gehaald sinds de invoering van 2toDrive in november 2011.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Hogere score

Het gemiddelde slagingspercentage bij de 2toDrivedeelnemers ligt op 55,8 %. Dat is liefst 7,3 procentpunten hoger dan bij de overige kandidaten voor het autorijexamen. De hogere score van de 2toDrivers is niet wetenschappelijk onderzocht. Mogelijk heeft deze prestatie te maken met de motivatie van de 17-jarigen. Zij nemen hun rijopleiding serieus, daarbij ondersteund door hun ouders. Die treden in de meeste gevallen op als coach, tot hun kind na het bereiken van de 18-jarige leeftijd zelfstandig mag gaan rijden.

Buitenland

Ervaringen in het buitenland laten zien dat 2toDrive werkt. Zo tonen proeven in Duitsland aan dat jongeren 20% minder ongevallen en 30% minder overtredingen veroorzaken als ze eerst onder begeleiding van een coach hebben gereden.

Bron: CBR


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is d nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!