4 tips voor startende rijscholen om geld te besparen

Ondernemen betekent niet enkel geld verdienen. Het betekent ook slim omgaan met je kosten. Vooral als je net gaat starten met een eigen rijschool is het raadzaam om bepaalde uitgaven zo veel mogelijk terug te brengen. We hebben de beste besparingstips voor je op een rij gezet.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Besparingstip #1: printen

Veel printen kan onverwacht een hoge kostenpost met zich meebrengen, terwijl het niet altijd nodig is. Maak je rijschool zoveel mogelijk papierloos door documenten als facturen en afspraakbevestigingen digitaal te versturen. Tegenwoordig zijn ook er steeds meer mobile applicaties beschikbaar van waaruit alles kan worden bijgehouden, zoals de RijbewijsApp van Dation.

Besparingstip #2: lesauto

Kies een ‘gewone’ auto en niet voor de allernieuwste Golf of een grote en zware Mercedes, want dat kost je een stuk meer. Daarnaast vinden veel leerlingen het eng om meteen in zo’n grote wagen te rijden. Kijk dus niet alleen naar je eigen wensen, maar ook naar die van de leerling. Niet voor niets zijn de Polo en de Corsa de meest populaire lesauto’s. Voor de leerling heerlijk comfortabel en voor jou niet te duur. Met een wat kleiner model bespaar je jaarlijks al snel heel wat op de wegenbelasting, verzekering, brandstof en onderhoud. 

Besparingstip #3: abonnementen

Als startende rijschool dient (in de meeste gevallen) je huis ook als kantoor. Je kunt flink besparen door je abonnementen voor internet-telefonie-tv en gas-water-licht onder de loep te nemen. Zo kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor zakelijke tarieven. En dat is interessant, want die tarieven liggen lager. Daarnaast krijg je meer waar voor je geld, bijvoorbeeld sneller internet.

Besparingstip #4: e-learning

Vul je dienstverlening aan met e-learning. Naast dat dit enorme concurrentievoordelen oplevert, kost het je amper extra tijd én verdient de investering zich vrijwel direct terug. Je hoeft geen (extra) lesruimte te regelen of tijd in te plannen om de lessen te faciliteren. Alles verloopt digitaal. Het is enkel een kwestie van aanbieden.