Nieuws voor rijscholen

e

ACEA: Tekort laadpalen voor elektrische auto’s reden tot paniek

vrijdag 06 juli 2018 | Miranda Schenkhuizen

De European Automobile Manufacturers Association (ACEA) waarschuwt voor een dreigend tekort aan laadpalen voor elektrische auto’s. Volgens de organisatie is er zelfs reden tot paniek. Wereldwijd voeren fabrikanten de productie van elektrische auto’s op, er zijn zelfs overheden die ervoor pleiten alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen, maar het aantal laadpalen blijft ver achter.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De ACEA schat in dat de explosieve stijging van het aantal elektrische auto’s omstreeks 2025 echt gaat losbarsten en dat er dan een enorm tekort aan laadpalen zullen zijn. Met de huidige opkomst van de elektrische auto zijn er naar schatting twee miljoen laadpalen nodig in Europa in 2025, terwijl dit er momenteel slechts 100.000 zijn.

Niet goed verdeeld

De laadpalen zouden ook nog eens niet evenredig verdeeld zijn. 76 procent van de laadpalen in de Europese Unie is te vinden in slechts vier landen. Nederland heeft met 28 procent van het totaal veruit de meeste laadpalen, gevolgd door Duitsland (22 procent), Frankrijk (14 procent) en het Verenigd Koninkrijk (12 procent). De zes landen met het kleinste aantal laadpunten zijn Cyprus (36 stuks), Griekenland (38 stuks), Letland (73 stuks), Bulgarije (94 stuks), Malta (97 stuks) en Roemenië (114 stuks).

lees ook

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!