Nieuws voor rijscholen

Onderzoek zelfrijdende ato

Apple stelt ambities zelfrijdende auto bij en gaat voor busje

vrijdag 22 februari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Dat zeggen ingewijden tegen het Duitse Manager Magazin. Apple zou onderzoek doen naar eigen elektromotoren en batterijen voor in zijn busje. De elektrische bestelwagen zou al gezien zijn in zwarte en zilveren uitvoering, met "het typische industriële ontwerp van Apple". Het bedrijf zou ook onderzoek doen naar speciale stoelen en andere interieurcomponenten voor in het busje. Het is niet voor het eerst dat er vanuit Duitse hoek sprake is van een busje van Apple. In 2018 ging het gerucht dat Apple met Volkswagen samenwerkte aan zelfrijdende busjes. Apple zou zijn ambities rond een volledig eigen zelfrijdende auto toen naar beneden hebben bijgesteld, en ook samenwerkingen met BMW en Mercedes-Benz zouden op niks zijn uitgelopen.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Apple werkt ondertussen al jaren aan een eigen auto. Onlangs werd echter nog bekend dat er 200 mensen van het auto-ontwikkelteam van Apple werden gehaald, dat intern bekend zou staan als Project Titan. Volgens Apple ging het om een herstructurering. Het bedrijf ziet nog steeds grote kansen in autonome systemen. Sinds augustus staat Project Titan onder leiding van voormalig Tesla-leidinggevende Doug Field en Bob Mansfield, eerder als hoofd hardware verantwoordelijk voor de iPad, MacBook en iMac.

Vaakst noodingreep

Apple test zijn zelfrijdende auto's ook al een tijdje op de openbare weg, in Californië. Onlangs bleek dat de testchauffeurs van die auto's het vaakst een noodingreep moeten doen van alle merken die hun zelfrijdende auto op de openbare weg testen. Sommigen twijfelen echter aan die cijfers, en zien in de hoge mate van noodingrepen een manier om de concurrentie om de tuin te leiden; bedrijven rapporteren hun aantal noodingrepen zelf bij de autoriteiten.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!