Audi roept 1,2 miljoen auto's terug wegens brandgevaar

Audi roept wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen auto’s en SUV’s terug. De elektrische koelvloeistofpomp in de auto's kan oververhit raken waardoor de auto’s in brand kunnen vliegen. Zo meldt het AD vandaag.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Volgens de Duitse fabrikant zouden de pompen van de auto’s geblokkeerd kunnen raken door vuil uit het koelsysteem, of zou het vocht in de pomp een kortsluiting kunnen veroorzaken. Een woordvoerder van Audi in de VS zei dat er meldingen zijn geweest van branden, maar noemde geen details. Er zouden nog geen meldingen zijn van verwondingen of ongevallen die verband houden met het probleem.

Meerdere modellen

Onder meer de modellen A4 met bouwjaar van 2013 tot 2016, de A5 van 2013 tot 2017, de A6 van 2012 tot 2015 en de SUV Q5 van 2013 tot 2017 worden teruggeroepen. Ze hebben allemaal 2.0-liter turbomotoren

Gratis vervangen

Dealers zullen de pompen gratis vervangen. Een woordvoerder zei dinsdag dat de nieuwe onderdelen pas in november klaar zullen zijn, maar dealers zouden al een nieuwe versie van de huidige pomp installeren in afwachting van de nieuw ontworpen exemplaren. Volgens persbureau AP worden de eigenaren van de getroffen auto's voor 11 juni op de hoogte gebracht. Eind 2017 moest Audi al eens honderdduizenden wagens van de modellen A4, A5 en A6 terugroepen, waarvan ook een deel in ons land.

Lees hier meer »