Australië blokkeert massaal flitscamera’s door nieuwe hype

Er is een nieuwe hype in Australië. Block Their Spot. Dé manier om verkeersboetes te voorkomen. Automobilisten blokkeren namelijk flitscamera’s. Ze zetten het bewijs hiervan op Facebook.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

De automobilisten doen alsof ze autopech hebben en parkeren hun voertuig naast de flitsauto. Vervolgens openen zij hun motorkap, zodat de flitscamera niets kan vastleggen. En niet alleen de motorkap wordt gebruikt als afscherming. Ook motors, fietsen, caravans en parasols worden gebruikt.

Block
Facebook

Foto’s van geblokkeerde flitscamera’s worden massaal geplaatst op de Facebook-pagina ‘Block Their Shot’. Inmiddels heeft de pagina al meer dan 40.000 vind-ik-leuks. De makers van de pagina verklaren deze actie te hebben bedacht, omdat de flitsers er enkel zouden staan om de staatskas te spekken.  

Tegenstanders zijn het daar niet mee eens en beweren dat de flitsauto’s op plekken staan waar veel ongelukken zijn gebeurd. Ook vanuit de overheid klinken afkeurende geluiden, schrijft de Daily Telegraph. "Ik hoop dat deze idioten volwassen worden, zodat ik er geen gigantische boetes op hoef te zetten. Als ze niet ophouden met deze dommigheid, onderneem ik actie", verklaart de minister van Verkeer Duncan Gay. Ook zijn er mensen bang dat deze actie juist leidt tot doden en gewonden. Automobilisten zouden op deze manier worden aangemoedigd de maximumsnelheid te overschrijden.