‘Autokopen? Laat kinderen thuis’

Ga je binnenkort een auto kopen? Dan kun je je kinderen maar beter thuis laten. Je krijgt namelijk meer korting op je auto als je geen kinderen mee neemt, een beetje armoedig gekleed gaat en niet laat merken dat je van ver komt. Autodealers weten namelijk dat deze factoren ervoor zorgen dat deze kopers snel een beslissing nemen, waardoor korting niet vanzelfsprekend is. Zo blijkt uit onderzoek van onderzoeker Matthijs Wildenbeest (Universiteit van Indiana, VS.)

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Afleiden

Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een Nissan Quashqai 2400 euro duurder kan worden als de zoekende autokoper zich door kinderen, verre reis en zijn eigen uurloon laat afleiden.

Hogere inkomens kopen sneller

Mensen met een hoger inkomen willen zo snel mogelijk weer naar huis, zo merkt de onderzoeker. Wie een hoger inkomen heeft - vanaf 31 duizend euro per jaar - vindt opvallend vaak dat hij zelf geld misloopt als hij uren over een autoaankoop doet, aldus Wildenbeest. De onderzoeker bekeek over afgelopen jaren de verkopen van 320 merken van veertig autobouwers.

Moeite, geen korting

Autodealers maken gebruik van druk om geen korting te geven. Op het moment dat ze namelijk weten hoeveel moeite het iemand kost om van ver met kinderen naar een dealer te reizen voor een proefrit zal hij dit gebruiken om geen korting te geven en de hogere prijs af te dwingen.