Automobilist betaalt nepagenten 'bekeuring' van 600 euro

politie

Twee ‘nepagenten’ hebben zondag een 29-jarige automobilist 600 euro afhandig gemaakt, zo meldt de politie. De nepagenten – twee jongens van 17 en 23 jaar – zijn inmiddels aangehouden.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

'Undercover'

De twee jongens deden zich voor als undercoveragenten. Ze hielden de automobilist staande in de plaats Vlijmen, omdat hij meerdere verkeersovertredingen zou hebben gemaakt. De automobilist moest 600 euro boete betalen, zo zeiden de jongens. Ook maakten zij hem wijs dat door de hoeveelheid overtredingen ook een verplichte verkeerscursus moest worden betaald van 800 euro. 

Korting

De nepagenten vertelde de automobilist dat hij zijn rijbewijs moest inleveren, maar vanwege de feestdagen kreeg hij een korting. Hij mocht het rijbewijs houden en ook zijn boete werd verlaagd naar 600 euro. Mits hij dit wel handje contantje betaalde. Omdat de automobilist dit geld niet op zak had, waren de jongens zo vriendelijk even mee te rijden naar de dichtstbijzijnde pinautomaat. De automobilist betaalde zijn ‘bekeuring’ en de jongens reden weg. 

Twijfels

Nog diezelfde avond meldde de automobilist zich bij het politiebureau in Den Bosch, omdat hij toch zijn tijfels kreeg over de echtheid van deze politieagenten. De jongens droegen immers geen uniform. Al snel bleek dat het om oplichting ging en doordat de man het kenteken van de oplichters had onthouden konden de jongens snel worden getraceerd. Inmiddels is een deel van het afgetroggelde geld terecht.

Oplichting door nepagenten

Er gebeuren vaker incidenten met nepagenten. Zo werden twee weken geleden drie Amsterdammers opgepakt, die als agenten toeristen van hun geld en waardevolle spullen beroofde. Onderzoek wijst uit dat de twee verdachten van het incident in Vlijmen niets te maken hebben met soortgelijke incidenten elders in het land. Ze zijn wel in verzekering gesteld voor verder onderzoek.