‘BBL-opleidingen zijn voor ons kers op de taart’

Sectorinstituut Transport en Logistiek is vanaf 1 januari nieuwe partnerschappen aangegaan met BBL-opleiders. Er zijn in totaal 24 rijscholen geselecteerd die de vrachtauto-opleiding voor werk- en leertrajecten mogen aanbieden. Eén daarvan is Het Vertrouwen Opleidingen in Erp. “Wij zijn ontzettend trots dat we deel uit mogen maken van deze groep”, aldus Inge Kanters, mede-eigenaar van Het Vertrouwen Opleidingen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Plan van aanpak

Op 31 december 2014 liepen de BBL-contracten bij opleiders af. Alle opleiders in Nederland mochten deelnemen aan de offerteprocedure ten behoeve van de uitvoering van deze BBL-rijopleidingen, waar een ‘plan van aanpak’ aan ten grondslag lag. “In verband met marktwerking zijn alle opleiders in Nederland in de gelegenheid gesteld om één of meerdere offertes uit te brengen voor het uitvoeren van BBL-rijopleidingen in een bepaalde regio”, zo stelde het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Vanaf 1 januari ging het sectorinstituut om deze reden met elf nieuwe opleiders in zee. “Wij hebben de gunning gekregen om deze rijopleidingen te mogen verzorgen. Een super mooie kans.” Dat er enige ophef aan vooraf is gegaan is volgens Inge Kanters zeker begrijpelijk. “Wij begrijpen absoluut dat het een teleurstelling is voor partijen die in voorgaande jaren deze opdracht hebben mogen vervullen. Zij hebben ook jarenlang goed werk geleverd.”

Gedoseerd starten

Leerlingen die nog in hun opleiding zitten mogen deze afmaken bij de vorige aanbieder. “Dat vinden wij een goede zaak, voor zowel leerling als opleider. Ook kunnen wij op deze manier gedoseerd starten en dus kwaliteit blijven bieden. Naar verwachting mogen wij zo’n 60 tot 70 leerlingen per jaar opleiden voor zowel het B- als het C- en CE rijbewijs, dat is behoorlijk wat. De mensen achter het sectorinstituut hebben hun uiterste best gedaan om ons te begeleiden bij de start van de uitvoering”, zo zegt Kanters.

Familiebedrijf

Het Vertrouwen Opleidingen is een echt familiebedrijf. “Wat mij betreft betekent meer leerlingen zeker geen reden tot andere bedrijfsvoering, we zijn en blijven een bedrijf van de familie. In 1969 opgericht door mijn opa. Persoonlijke aandacht voor de leerling en vol overgave instructie geven waren toen en zijn nog steeds belangrijke peilers. Dat we dat niet alleen kunnen, daarvan zijn we ons zeker bewust. Gelukkig hebben we een ontzettend gedreven en enthousiast team aan collega’s achter ons staan. Wel zullen we na de zomer, door de komst van de BBL-opleidingen, meer mensen gaan aannemen. Mensen die binnen ons team passen.” 

De huidige BBL-contracten met de opleiders gelden voor een periode van twee jaar met eventueel een verlenging van één jaar. “Wij vinden de hoeveelheid leerlingen niet het belangrijkst, maar we zien het als een kans om ons bedrijf breder te kunnen trekken. Deze BBL-opleidingen zijn voor ons bedrijf echt de kers op de taart.”