Belg liet neprijbewijs maken voor 2500 euro

Duits rijbewijs

Een 40-jarige man uit Oostende (België) is gepakt met een nep Duits rijbewijs en moest deze week voor de rechter komen. De man had het valse document laten maken voor 2.500 euro, maar werd alsnog betrapt. Het rijbewijs zag er namelijk niet zo officieel uit.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De man had zijn eigen naam en foto gebruikt voor valse Duitse rijbewijs, meldt Nieuwsblad.beDe Belg hield bij zijn aanhouding eerst vol dat hij een Duitser was. 

Slechte investering

De fraude werd vorig jaar juli ontdekt tijdens een verkeerscontrole in Oostende. De politie vroeg om zijn identiteitskaart en rijbewijs, schrijft de Belgische krant. De man zei Duits te zijn en toonde zijn rijbewijs. Maar de politie had al snel door dat het om een vervalsing ging, gaf de openbaar aanklager aan tijdens het rechtbankproces.

 “Op de valse stukken stonden gewoon zijn eigen naam en eigen foto. Zelfs zijn gestalte en gewicht stond erop vermeld. De man verklaarde dat zijn rijbewijs en identiteitskaart zeker niet vals waren. Toen hij er nog eens over verhoord werd, gaf hij het dan toch schoorvoetend toe. Hij had de twee officiële documenten laten namaken voor 2.500 euro, naar eigen zeggen toen hij dronken was. De identiteitskaart en rijbewijs waren bovendien van slechte kwaliteit en duidelijk vals. Een slechte investering, lijkt het wel”, aldus de aanklager. 

Rechtbank

De man werd al eerder veroordeeld voor diefstal en verkeersovertredingen. Het Openbaar Ministerie wil negen maanden cel en een boete opleggen. De uitspraak is eind deze maand.