Belgisch OM eist één jaar cel voor rijinstructeur die naar borst grijpt

Een rijinstructeur die vorig jaar rijlessen aan een jonge vrouw gaf, in het Belgische Bree, heeft zich bij de rechtbank moeten verantwoorden voor een reeks seksuele opmerkingen en insinuaties. De vrouw vraagt naast een morele schadevergoeding ook 7.900 euro schadevergoeding voor kosten en gemiste inkomsten, zo meldt het Belgisch dagblad De Morgen

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Hellingproef

In de rijles van 30 maart 2013 werden tijdens het beoefenen van de hellingproef vergelijkingen gemaakt met de ‘helling van haar borsten’. Ook raakte de instructeur daarbij een borst van het meisje aan. De leerling heeft nadien een klacht ingediend tegen de instructeur.

Onderschat

De leerling zou de gebeurtenissen in de lesauto hebben onderschat. Ze hield er slapeloze nachten aan over en behaalde slechte schoolresultaten. Als gevolg hiervan zou ze zeven herexamens moeten doen en kon ze een maand geen vakantiewerk doen. Voor de gemiste inkomsten, de medische kosten en de terugbetaling van de niet gekregen rijlessen vraagt ze een schadevergoeding 7.900 euro.

De advocaat van de rijinstructeur noemt die schadevergoeding platvloers geldgewin.
Bovenop de schadevergoeding eist het OM een gevangenisstraf voor de rijinstructeur van één jaar en een ontzetting uit de burgerrechten. Het vonnis zal op 27 november worden uitgesproken.