Belgische bestuurder gepakt met op internet gekocht rijbewijs

Naast Nederlandse rijbewijzen blijken ook Belgische rijbewijzen verkrijgbaar via internet. De verkeerspolitie hield afgelopen maandag een 27-jarige bestuurder aan die al ruim een jaar rondreed met een vals rijbewijs dat hij online aanschafte,

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Naast zijn valse rijbewijs legde de 27-jarige man ook nog een ander vals document voor. Het voertuig werd op bevel van het parket in beslag genomen.

Nederlands rijbewijs

Eerder berichtte Rijschoolvandaag.nl er al over dat het erg eenvoudig blijkt te zijn om een vals Nederlands rijbewijs te kopen via internet.

Meerdere websites adverteren met ‘rijbewijzen binnen zes dagen’, ‘wettelijke rijbewijzen’ die je online kunt bestellen en ‘legale’ rijbewijzen. Je vult eenvoudig je gegevens in en krijgt binnen enkele dagen een ‘legaal’ rijbewijs toegestuurd.
Een simpele googlesearch levert een groot aanbod op aan o.a. Nederlandse websites waarop je eenvoudig een rijbewijs kunt bestellen.

Zeventig vervalsingen per jaar

De RDW, die de Nederlandse rijbewijzen uitgeeft, controleert jaarlijks vijfentwintigduizend documenten op echtheid en onderschept daarbij tussen de vijftig en zeventig vervalsingen. Of deze vervalsingen regelmatig in Nederland vervaardigd zijn en hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van dergelijke websites, blijft vooralsnog onduidelijk.

Een Poolse website bood vorig jaar een vals rijbewijs aan voor slechts 80 euro. EenVandaag kreeg, via de website, een vervalst rijbewijs in handen met de gegevens en foto van premier Mark Rutte erop.

 

Lees ook »