Brandende lesauto maakt einde aan eerste rijles op snelweg

Een autorijles is vanochtend abrupt geëindigd toen de lesauto op de A15 in brand vloog. De bestuurder reed voor het eerst op de snelweg toen de wagen tussen de afrit Leerdam en Meteren (Gelderland) vlam vatte.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Waarschijnlijk is ergens kortsluiting ontstaan'', zegt rijschoolhouder Gijs van Wijk. ,,En dat terwijl de auto vorige week nog gecontroleerd is. Gelukkig is niemand gewond geraakt. En de auto, tsja, het is maar een voorwerp. Maar vervelend is het wel.''

Voor het eerst op de snelweg

Volgens Van Wijk, die al 25 jaar auto- en motorrijlessen geeft, had de beginnende bestuurder die vanochtend achter het stuur zat al zeven lessen achter de rug. ,,Deze jongen reed vandaag na zeven lessen voor het eerst op de snelweg.''

Niet veel over van auto

De rijlessen bij het Tielse bedrijf kunnen wel gewoon doorgaan. ,,Gelukkig heb ik vervangend vervoer kunnen regelen, dus het bedrijf kan blijven rijden'', zegt Van Wijk.

Op de foto's die Wijkagent Fons op Instagram deelde is goed te zien dat er door de brand niet veel meer over is van de voorkant van de leswagen.

 

Lees hier het hele verhaal op AD.nl »