CBR beperkt aantal bezoekers op website

cbr theorie examen

Het CBR kampte afgelopen maandag met een grote storing op hun website, nadat het na weken eindelijk weer mogelijk was om examens te reserveren. Door deze drukte is het CBR nu genoodzaakt het aantal bezoekers op hun site te verlagen.

VERJO

— Advertentie —

Ruim 300.000 klanten van wie een examen of toets niet kon doorgaan door de coronamaatregelen, konden vanaf maandag opnieuw een examen of toets inplannen. Dit leidde maandag tot topdrukte op de websites van het CBR. In totaal kreeg de website 130.000 bezoekers, een record.

Beperking

Naast maatregelen die waren voorbereid om hamstergedrag en overbelasting van de websites te voorkomen, hebben we maandag het aantal bezoekers moeten beperken dat tegelijkertijd de CBR-websites kan bezoeken. Deze maatregel blijft de komende periode van kracht. Dit betekent dat het daardoor langer kan duren tot je een reservering kunt maken, een Gezondheidsverklaring kunt indienen of de rijschool kunt machtigen, schrijft het CBR op de site. 

Reserveren

Verder is het vanaf vandaag (woensdag 13 mei) om 12.00 uur voor opleiders weer mogelijk om auto- en motor- en bromfietspraktijkexamens en toetsen te reserveren voor kandidaten van wie het examen of toets tussen 16 maart en 6 mei was uitgesteld. Deze kandidaten krijgen als eerste de gelegenheid in de komende 10 weken een examen te doen. Het is voorlopig alleen mogelijk om voor de eerste 4 weken een examen in te plannen. We monitoren continue of en hoe deze examenplekken gereserveerd worden. Alle overgebleven en extra examencapaciteit komt beschikbaar voor andere kandidaten.

Van examencertificaten die verlopen in de periode tussen 1 juni en 1 oktober wordt de geldigheid verlengd tot 1 april 2021.