CBR blijft afgifte rijbewijs weigeren wegens drankmisbruik

Een 47-jarige Almeerse heeft deze week opnieuw van het CBR te horen gekregen haar rijbewijs niet terug te krijgen, meldt Almere Vandaag. De vrouw is hierop naar de Raad van State gestapt tegen het CBR. Over zes weken wordt een uitspraak gedaan.

VTO

— Advertentie —

De vrouw stelt al sinds 2013 geen alcohol meer te drinken. Uit in bloedonderzoek afgenomen in 2015 door, concludeerde een keuringsarts van het Bureau van Rijbewijskeuringen dat de bloedwaarden van de vrouw afweken. Dit kon echter ook te maken hebben met het antidepressivum Venlafaxine die de vrouw neemt, zo is terug te lezen in het rapport.

Alcoholmisbruik

Na een gesprek met het CBR trok de keuringsarts een stelligere conclusie: er was sprake van alcoholmisbruik. Volgens de advocaat die de vrouw heeft ingeschakeld heeft het CBR druk uitgeoefend op de arts, zodat ze de geschiktheidsverklaring konden weigeren. In een ander rapport heeft haar eigen huisarts aangegeven dat alcoholmisbruik minder waarschijnlijk is. De vrouw eist nu dat er een nieuw onderzoek komt, verricht door een onafhankelijke deskundige.

Beroep ongegrond

Vorig jaar nog werd een beroep van de vrouw door het gerechtshof ongegrond verklaard. Het was volgens de rechter niet handig dat het CBR tweemaal dezelfde keuringsarts inschakelde voor een onderzoek, maar de rechter vond het onnodig om een onafhankelijke deskundige te benoemen.

Het CBR

Het CBR heeft in januari een andere arts naar de zaak laten kijken. Daaruit heeft het CBR geconcludeerd dat de vrouw nog steeds teveel drinkt. Het CBR blijft erbij dat de vrouw voorlopig niet achter het stuur mag. De vrouw blijft bij haar verhaal dat haar afwijkende bloedwaarden alles te maken hebben met het slikken van Venlafaxine.