CBR: Dringend examinatoren nodig, wachttijden lopen op

Het CBR doet opnieuw een dringende oproep voor examinatoren. Vooralsnog zijn er 60 examinatoren tekort, waardoor de wachttijden oplopen en de maximale wachttijd van 7 weken niet langer gegarandeerd kan worden.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De economie en de werkgelegenheid blijven groeien en daardoor willen er ook steeds meer mensen hun rijbewijs halen. Voor het derde jaar op rij leidt dat tot duizenden extra rijexamens bij het CBR. Vanwege de topdrukte heeft het CBR in 2016 en 2017 in totaal
al 120 rijexaminatoren geworven, maarliefst een kwart van het totaalaantal examinatoren. Maar dat blijkt nog niet genoeg. Er blijft een tekort en de wachtlijsten lopen op.
 

Maximale wachttijd overschreden

Daarom gaat het CBR door met de werving. Dit jaar moeten er nog eens 60 examinatoren bij komen, vooral in het westen van het land. Door de aantrekkende arbeidsmarkt is het vinden van voldoende geschikte mensen zeer lastig op dit moment. Hierdoor zal bij de rijexamens de maximale wachttijd van 7 weken niet altijd worden gehaald. Het CBR geeft aan continu nieuwe manieren te zoeken om examinatoren te werven en te zoeken naar oplossingen om de wachttijden te beperken.