"Alle examenvragen van het CBR zijn op internet voor 25 euro te koop"

Aanmelden theorie examen cbr

In 2014 ontstond veel ophef: alle vragen en antwoorden van de theorie-examens van het CBR zouden op straat liggen. Het CBR beloofde toen beterschap. "Maar tot op heden is er niets aan gebeurd."

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Dat stelt Alexander de Weever van autorijschool De Weever in gesprek met Dennis Schouten van Nieuwnieuws. Hij gaat verder: "Ik heb hier gewoon, op dit scherm, alle vragen van het CBR van de auto, de motor en de scooter. Hoe dat kan? Dat vraag ik mezelf ook af. Je kan gewoon zo je theorie kopen op het internet." De Weever waarschuwt het CBR ervoor, dat alle rijscholen dit zo gaan doen. "Als je voor 25 euro alles gewoon kunt kopen is het 1+1=2".

Hoe komt zoiets online, vraagt Dennis Schouten. De Weever heeft er wel ideeën bij: "Er moet gewoon een lek zijn bij het CBR, want alle vragen zijn zoals het CBR ze vraagt." Daarna laat De Weever enkele voorbeelden zien. Hij heeft er eigen foto's bijgeplaatst.

De Weever heeft via Instagram contact opgenomen met het CBR. Inmiddels is hij geblokt, zo laat hij zien.

Naar het hoofdkantoor

Daarop vertrekt Schouten naar het CBR-hoofdkantoor. Na enig aandringen komt een woordvoerster naar buiten. Het gesprek wordt wat ongemakkelijk. Maar de woordvoerster ontkent bij hoog en bij laag dat het CBR sinds 2014 op de handen heeft gezeten. Schouten benadrukt dat nu de verkeersveiligheid in geding is. De woordvoerster beperkt zich tot de mededeling dat "als er aanwijzingen zijn, het CBR daar onderzoek naar doet."

Het hele item kun je hier terugkijken.