CBR gaat door met afnemen directiechauffeur examens

chauffeur limo

Het CBR gaat ook in 2020 door met het afnemen van de examens directiechauffeur. Eerder was er sprake van om met deze examens per januari 2020 te stoppen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Zowel de theorie- als praktijkexamens (CCV-D1 en CCV-D2) kunnen worden afgenomen bij het CBR. 

Overleg met branche

Het CBR geeft aan dat het nog niet is gelukt om in samenwerking met de branche een alternatieve route te vinden, die voldoet aan de wensen van alle betrokkenen. Daarom gaat het CBR in 2020 nog door met de examens. 

In 2020 wordt het overleg voortgezet. Het CBR geeft aan dat het behoud van de vrijstelling voor het chauffeursdiploma Taxi en/of het behoud van een vorm van onafhankelijke examinering hierbij onderwerpen van gesprek zijn.

Voorstellen

In 2018 kondigde het CCV aan dat zij per 1 januari 2020 geen examens CCV-D meer zou gaan afnemen. De branche reageerde hierop dat andere certificeringsinstituten deze examens af zouden kunnen nemen. Er zijn echter nog geen concrete voorstellen gekomen.

Een directiechauffeur is verantwoordelijk voor het vervoeren van directieleden, diplomaten en invloedrijke personen. Een ervaren beroepschauffeur die extra trainingen en rijopleidingen heeft en hierdoor ook bepaalde beveiligingstaken kan uitvoeren.