CBR krijgt klacht discriminatie aan de broek

Het CBR kan binnenkort een klacht van de Nationale Ombudsman verwachten, omdat Naomi Lok uit Zwartsluis zich gediscrimineerd voelt op basis van haar lengte.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Verongelijkte kandidaten. Het CBR krijgt er dagelijks mee te maken. Maar nu is er een "verongelijkte kandidaat 2.0" opgestaan. Naomi Lok denkt dat ze gezakt is voor haar motorpraktijkexamen AVD, omdat ze te klein zou zijn. Dat idee kreeg Naomi al snel, zo vertelt ze aan het AD: "De examinator vond het al heel wat dat een klein meisje met zo'n grote motor op pad ging. Waarom kan dat niet? Vooringenomen."

Klacht bij CBR neergelegd

En dus diende ze een klacht in bij het CBR. En die klacht werd afgewezen. Irene Heldens, woordvoerder van het CBR reageert. "Afwijzen op basis van lengte doen wij niet. Of iemand veilig en verantwoordelijk het verkeer in kan, daar baseren we ons besluit op. Ze zal straks vast niet de eerste kandidaat van 1.60 meter zijn die slaagt voor haar motorrijbewijs."

Nationale Ombudsman

Dat gelooft Naomi dus niet. En daarom overweegt ze de klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman. "Ik overweeg een gang naar de Nationale Ombudsman. Dat is me geadviseerd. Ik ben 1.60 meter, maar kan prima overweg met een motor." De examinator had een andere mening dan Naomi, die nog steeds denkt dat ze te klein gevonden werd. "Belachelijk om me daarop af te keuren."

Het hele artikel staat te lezen op AD.nl.