CBR stelde de afgelopen dagen 1500 examens uit

De afgelopen dagen stelde het CBR bijna 1500 examens uit door weeromstandigheden. Op 22 januari werden met ruim 20 procent, 652 van de 2992 examens, verreweg de meeste examens uitgesteld door het winterse weer. Vandaag was dit nog maar 5 procent van de examens.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

In totaal werd de afgelopen dagen 13 procent van de examens uitgesteld. Met name bromfiets en motorexamens werden uitgesteld door de gladheid, veel autorijexamens konden wel doorgang vinden. Vooral in Noord-Brabant, (Zuid) Gelderland, Zeeland en rond Rotterdam zijn de examens uitgesteld.

Winterbanden

Irene Heldens, woordvoerder van het CBR: “Doordat alle lesauto’s met winterbanden rijden, hebben veel examens voor het rijbewijs B gewoon door kunnen gaan. Waar er dinsdag nog veel gladheid op de weg was door de sneeuwval, was dat donderdag en vrijdag al grotendeels opgelost. Dat zien we terug in het aantal uitgestelde examens.”

Afspraken

Het CBR geeft aan afspraken met rijscholen te hebben over het inhalen van de rijexamens. Heldens:”We streven ernaar om kandidaten binnen 5 weken een nieuw examen aan te bieden. Daarvoor zetten we aparte roosters open. Het ziet er nu naar uit dat we dat ook gewoon gaan halen.”