CDA-Kamerlid De Pater ziet voor rijscholen een belangrijke rol in verbeteren verkeersveiligheid

bezoek bovag

CDA-Kamerlid Wytske de Pater vindt dat rijscholen een belangrijke maatschappelijke taak hebben in het verbeteren van de verkeersveiligheid. Ze was vorige week te gast op de Dag van de Ondernemer, bij DON opleidingen in Naaldwijk. BOVAG en MKB Nederland hadden haar voor dit werkbezoek uitgenodigd in het kader van verkeersveiligheid. (foto BOVAG)

VERJO

— Advertentie —

De Pater werd bij Don opleidingen vergezeld door Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland en Hannie Stappers, public affairs BOVAG. Ze maakte daar kennis met technische innovaties als de ‘mirror cam’, laat BOVAG weten. 

Startdocument Rijscholen

Het bezoek was voor De Pater ook een manier om zichzelf te informeren over de rijscholenbranche. Daarbij kwam ook het opnieuw te schrijven ‘startdocument voor rijscholen’ aan de orde, waaraan diverse belangenorganisaties (waaronder BOVAG, FAM en anderen) zich vorige week committeerden en dat bedoeld is om de professionaliteit in de branche te verhogen. 

De Pater ziet bij het invullen van het Strategische Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV) een belangrijke rol voor de rijscholen, bijvoorbeeld in het aanbieden van permanente verkeerseductie. Ze wil zich in het debat daarover in december extra inzetten voor regulering in de branche.