CDA wil Schultz of Mansveld naar Defensie

Minister Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Wilma Mansveld hebben volgens Sander de Rouwe, Tweede Kamerlid van het CDA, amper meer iets te doen op het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het zou volgens De Rouwe beter zijn als een van hen aan de slag zou gaan op het veel drukkere ministerie van Defensie, zo meldde hij tijdens het debat van woensdag.

VERJO

— Advertentie —

Defensie

Volgens hem kan minister Jeanine Hennis van Defensie wel wat hulp gebruiken. Eerder pleitten het CDA, D66 en ChristenUnie er al voor dat Hennis een staatssecretaris moet krijgen, omdat ze nu zwaar belast is.

De Rouwe roemt de inhoudelijke kwaliteiten van Schultz en Mansveld, maar volgens hem zitten ze feitelijk zonder werk. Hun begroting bevat weinig nieuw beleid en is een kopie van afgelopen jaren, aldus het Kamerlid. Daarnaast wordt er ook, volgens hem, zo’n 8 miljard bezuinigd op infrastructuur. Het geld dat er nog wel is “is tot in lengte van jaren bestemd en uitgegeven.” Daarom zou het volgens De Rouwe verstandig zijn om één van de bewindspersonen in te zetten bij Defensie.