Code geel: Winterse neerslag overvalt verkeer

Op dinsdagochtend ligt er op diverse plekken in Noord- en Oost-Nederland sneeuw. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor heel het land. Ga je de weg op? Hou dan rekening met gladheid, kans op onweer en onstuimig weer.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Code geel

Het KNMI waarschuwt voor onweer. De buien kunnen aan de zuidwestkust gepaard gaan met zware windstoten tot zo’n 90 kilometer per uur. In Gelderland moet het verkeer verder de hele dag door rekening houden met hagel en natte sneeuw. Tijdens deze fikse hagelbuien kan het plaatselijk erg glad zijn. Gedurende de avond neemt de kans op onweer af. Toch zullen koningsnacht en Koningsdag onstuimig, koud en nat verlopen. 

Laat je niet overvallen

Waar verkeersinformatiedienst VID vooral voor waarschuwt, is de plaatselijke gladheid. Ze zeggen hierover: “Het ene moment is er niets aan de hand, terwijl het even verderop glad is.” De verkeersinformatiedienst roept automobilisten daarom op om het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. 

Komende dagen

Volgens het KNMI blijft de kans op hagelbuien de komende dagen bestaan. Het verkeer zal hierdoor hinder blijven ondervinden van het winterse weer. Na een forse hagelbui kan het verkeer kortdurend ontregeld worden. De VID vraagt automobilisten om snelheid te minderen wanneer het wegdek onder een flinke laag hagel ligt. 

Bron: NU.nl