Coronatips voor rijscholen

rijschoolvandaag lesauto

Op 22 en 23 april heeft RijschoolVandaag in samenwerking met De VerkeersAcademie en TAFKA Advies en Administratie voor ruim 400 rijschoolondernemers de webinar "Coronamaatregelen voor Rijscholen verzorgd. Hieronder een terugblik en vooral ook tips voor rijschoolondernemers.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De webinars begonnen op woensdag met een inleiding door Riny Reijbroeck van De VerkeersAcademie. Daarna nam Henk Kwant, belastingadviseur bij TAFKA, het woord en nam de deelnemers mee in de compensatieregelingen die er bestaan voor rijscholen.

Veel vragen

Er was ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. De meeste vragen gingen over de TOGS en Tozo regeling. Bij de TOGS vooral de vraag en discussie over de definitie van de vaste bedrijfslasten. In feite kwam het erop neer "hoe kom ik aan die € 4.000 vaste bedrijfslasten per drie maanden om in aanmerking te komen voor de TOGS". Voor wat betreft de Tozo ging het vooral over vragen over afhandeltijd en de beoordeling van de aanvraag.

"Weet hoe je er over zes maanden voorstaat"

Tips voor rijscholen

Kwant adviseerde rijscholen om netjes aan de voorwaarden te voldoen. Zo voorkom je gezeur achteraf. 

Maar ook: "Maak een liquiditeitsbegroting voor de komende zes maanden om te kijken hoe je ervoor staat en welke maatregelen je nu moet nemen."

En tenslotte: "Blijf communiceren met banken, crediteuren en schuldeisers. Als je niet kunt betalen ga met ze in gesprek. Hiermee kweek je vooral begrip. Niet je kop in het zand steken!"

    Heb je hulp nodig bij deze tips, neem dan contact op met TAFKA.

    "Blijf in contact met bank en schuldeisers"

    Superleuke reacties

    Dat de webinars goed ontvangen werden bleek wel in de feedback achteraf. De VerkeersAcademie en TAFKA hebben veel goodwill gekweekt bij de deelnemers. Natuurlijk helpt het als een webinar gratis is, maar de blijk van steun in enorm uitdagende tijden deed de deelnemers goed. En door de duidelijke toelichting en de antwoord op vragen was het inhoudelijk een heel sterk webinar.