Dation nieuwe partner Rijschoolvandaag

Rijschoolvandaag heeft sinds kort een nieuwe partner: Dation Rijschool Software. Wat doet Dation precies en wat voor oplossingen kunnen zij aan rijscholen bieden op het gebied van planning, administratie en cursusregistratie? Wouter Eijkelenkamp van Dation legt het uit.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Over Dation

Dation is in 2003 begonnen met de ontwikkeling van online rijschoolsoftware. “Destijds waren wij de eerste met een online tool om in de lesauto te plannen en betalingen af te handelen. Dit ging toen op de Palmtop telefoons, de voorloper van de huidige smartphones”, legt Wouter Eijkelenkamp van Dation uit: “Sinds de komst van tablets en snel mobiel internet is het in een stroomversnelling geraakt. Inmiddels is het vrijwel ondenkbaar dat een bedrijf niet online zijn gegevens verwerkt. En deze ontwikkeling zal zich de komende jaren alleen maar doorzetten. In plaats van werken op papier, dat na de lesdag nog thuis of op kantoor verwerkt moet worden in de administratie, vul je de planning en dagstaat online in ons systeem in. Hierdoor ben je na de laatste rijles direct klaar met alle administratieve zaken!”

Dation is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat ruim 500 rijscholen voorziet van de rijschoolsoftware. Een team van 17 medewerkers staat dagelijks klaar voor de gebruikers en werkt continu aan nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in het programma.

Oplossing voor planning en administratie

De basis van het Dation ‘Dashboard pakket’ is een online agenda, met daaraan gekoppeld de automatische facturatie (naar eigen wens in te richten) en berekening van lestegoeden. Doel van deze basis is om, ongeacht het aantal instructeurs, een overzichtelijke en snelle agenda te gebruiken. Zowel op kantoor als in de lesauto. Elke leerling heeft een lestegoed (vaak het lespakket) aan zich gekoppeld, dus per geplande les wordt automatisch het resterende lestegoed getoond. Tevens kunnen alle betalingen voor de lessen en examens ingeboekt worden, zodat het kasboek en uitstaande saldo per leerling zowel op kantoor als in de auto kraakhelder en actueel zijn.

Voor de leerling biedt Dation de ‘RijbewijsApp’, de gratis app voor leerlingen. Hierin kunnen zij onder andere hun planning en financiën beheren. “De RijbewijsApp wordt opgeleverd in de huisstijl van de rijschool”, legt Eijkelenkamp uit. “Hierdoor kan de rijschool in zijn marketing echt uiten dat hij een eigen RijbewijsApp heeft voor de leerlingen. Erg handig is bovendien dat de leerling een uur voor de rijles een reminder op zijn telefoon ontvangt. Ook worden alle lessen gekopieerd naar de agenda op de telefoon. Zo is de lesuitval een stuk minder.”

Onderscheidend vermogen

Dation heeft met een aantal partijen exclusieve partnerships, waardoor het pakket onderscheidende oplossingen biedt voor zijn gebruikers.

Zo is het Dation Dashboard gekoppeld aan ‘Klantenvertellen’. Hiermee worden leerlingen automatisch uitgenodigd om een review te doen zodra zij geslaagd zijn. De leerlingen worden daardoor niet vergeten en zij krijgen op exact het juiste moment de uitnodiging in hun e-mail.

Een andere oplossing is ‘Mobiel pinnen in de lesauto’. Met partner Adyen, bekend van de taxi-appUber, biedt Dation een innovatief en erg voordelige tool om mobiel te pinnen in lesauto.

Met de iDeal-koppeling via provider Sisow biedt Dation iDeal aan voor alle gebruikers.
Eijkelenkamp vertelt: “Zodra een factuur wordt verstuurd naar de leerling, kan deze direct via de Betaal-knop in die e-mail de factuur voldoen. De betaling wordt automatisch verwerkt in het Dation-kasboek, en in de RijbewijsApp en e-mail bevestigd aan de leerling. Hierdoor heeft de leerling een enorm gemak en heeft de rijschool bovendien minder administratief werk”.

Tot slot is het Dation-pakket ook te koppelen aan talloze boekhoudpakketten. “Dit is vooral voor de boekhouder of accountant van de rijschool erg fijn, want het scheelt hem veel typewerk. Alle gegevens van debiteuren, facturen en transacties kunnen met deze koppeling geëxporteerd worden. Naast kosten op de boekhouder reduceert dit ook de kans op fouten”.

Kennismaken met Dation

Rijscholen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van Dation, of die graag een demonstratie op de rijschool willen hebben, kunnen contact opnemen met Dation via de volgende link:
http://www.dation.nl/rijschoolvandaag-kennismaken/

Een van de medewerkers komt dan desgewenst en vrijblijvend langs om de voordelen door te spreken en om een demonstratie te geven van de mogelijkheden. “Zo’n afspraak inclusief demonstratie kost ongeveer een uur en naderhand weet de rijschool precies of en wat de voordelen voor hem zijn. Aan deze afspraak zijn geen kosten of verplichtingen verbonden.
Indien de rijschool liever bij ons in Hengelo langskomt, zijn zij ook van harte welkom om ons team te ontmoeten!”, aldus Eijkelenkamp.