De Nationale Verkeerstest, kijk jij vanavond?

Vanavond is het zo ver, dan kan je kijken naar ‘De Nationale Verkeerstest’. In de studio zijn naast BN’ers ook verschillende beroepsgroepen aanwezig. Zo ook rijinstructeurs. Benieuwd hoe zij het er vanaf gaan brengen?

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

De test

Tijdens de test zal de verkeerskennis en het verkeersinzicht van de deelnemers getest worden. De test gaat daarnaast in op dat wat ons kan beïnvloeden in het verkeer, denk aan zaken zoals drugs- en smartphonegebruik. Gedurende de test zullen de vijf BN’ers ieder gekoppeld worden aan een eigen publieksvak.  

Overschatten

95 procent van de Nederlanders vindt zichzelf beter rijden dan de gemiddelde bestuurder. Dit kan natuurlijk nooit kloppen. Het aantal verkeersongevallen toont daarnaast dat de realiteit anders is. Jaarlijks worden namelijk meer dan 400.000 auto-aanrijdingen gemeld bij verzekeraars. Meer dan 70 procent zou daarnaast zakken voor het theorie-examen wanneer ze deze nu opnieuw zouden moeten doen. Hoe Nederland het er vanaf brengt tijdens De Nationale Verkeerstest is vanavond te zien. 

De Nationale Verkeerstest is te zien om 20.30 op RTL5. Naast kijken kan je zelf ook meedoen via de ‘RTL XL app’.