De VerkeersAcademie zet Onlinestuderen.com op eigen benen

Onlinestuderen.com Carla Steenbeeke Gijs Kantelberg

Al meer dan 25 jaar ontwikkelt Onlinestuderen.com als onderdeel van De VerkeersAcademie al maatwerkoplossingen voor klassikale opleidingen, e-learnings en ‘blended’ learning. De VerkeersAcademie zet deze afdeling nu op eigen benen als aparte onderneming.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Onlinestuderen.com startte ruim een kwart eeuw geleden onder de naam Tele-educatie met het uitgeven van CD-ROMs met leermateriaal voor rijinstructeurs. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een marktleider in e-learning voor de rijscholen-, taxi- en transportsector,  terwijl het team van onderwijskundigen tegenwoordig niet alleen voor de  mobiliteitsbranche opleidingen ontwikkelt. Omdat het werkveld zich uitbreidt, de diversiteit aan opdrachtgevers alsmaar groter wordt en onderwijskundig advies in de breedste zin van het woord een kernactiviteit is geworden, heeft De VerkeersAcademie besloten om Onlinestuderen.com als aparte onderneming in de markt te zetten.

Van A tot Z

Carla Steenbeeke is sinds 2021 als onderwijskundige in dienst bij deze afdeling van De VerkeersAcademie en krijgt de leiding over het nieuwe bedrijf. Zij brengt bijna 20 jaar ervaring in het vak mee, onder andere als learning designer bij Shell en als e-learning specialist bij de Universiteit Twente. “Met ons team van zeer ervaren onderwijskundigen en  projectmanagers kunnen we elk opleidingsvraagstuk voor elk soort organisatie tackelen. Of het nu gaat om klassikaal leren, e-learning of een ‘blended’ vorm. Wij hebben kant-en-klare oplossingen, maar ontwikkelen ook complete leertrajecten en toetsen op maat, waarbij Onlinestuderen.com het gehele traject van A tot Z kan begeleiden”, aldus Steenbeeke.

Duizenden studenten

“Nu we al geruime tijd niet alleen de traditionele doelgroep van De VerkeersAcademie bedienen met de oplossingen van Onlinestuderen.com, is de tijd rijp om dit onderdeel van onze organisatie zelfstandig verder te laten groeien”, zegt Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie. “Voor Veiligheidsregio’s ontwikkelden we e-learnings en voor bedrijfsleven, instellingen en (semi-)overheid bieden we diverse  opleidingen op het vlak van bijvoorbeeld financieel management, HRM en soft skills. Duizenden studenten hebben in de loop der jaren een door ons ontwikkelde opleiding gevolgd. Door Onlinestuderen.com op eigen benen te zetten kan de focus vanaf nu ook volledig op de B2B-markt en het ondersteunen van externe organisaties bij de ontwikkeling van eigen leertrajecten.”