De VerkeersGedragDag 2017

Op woensdag 5 april organiseert Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) haar 8ste editie van de VerkeersGedragDag. Er is gekozen voor het thema “Veilig verkeersgedrag: (psycho)logisch nadenken?!”

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De VerkeersGedragDag is het jaarlijkse nationale evenement waar gedragsdeskundigen, belanghebbenden en geïnteresseerde toehoorders bijeenkomen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedrag, verkeer en mobiliteit te presenteren en bediscussiëren. 

Thema

SWOV heeft voor de 8ste editie gekozen voor het thema “Veilig verkeersgedrag: (psycho)logisch nadenken?!” Als toelichting hierop geven ze aan ze vaak horen dat het menselijk gedrag in het verkeer gewoon een kwestie is van logisch nadenken. Maar tegelijkertijd is er een stijgende lijn waarneembaar in het aantal (dodelijke) verkeersongevallen en schades. “Zo eenvoudig is het dus nog niet”, is er te lezen op de website De VerkeersGedragDag.

De bedoeling van het thema is vooral om voor interactie te zorgen tussen de verschillende modi van vervoer en de beschikbare infrastructuur. Via #VGD17 kan het evenement ook op Twitter gevolgd worden.