Deventerse rijinstructeur in quarantaine door besmette leerling - 'zeg je rijles af'

corona

Rijschoolhouder Tjidsger Postma uit Deventer baalt, zegt hij tegen De Stentor. Eén van zijn instructeurs zit in thuisqarantaine omdat een leerlinge ziek was en toch de auto instapte. Hij is niet boos, maar wil wel een waarschuwing afgeven.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

"Blijf thuis, zeg je les af. Ook bij lichte klachten. Zelfs al moet je examen doen. We verzetten gewoon de les", zegt Postma in het interview.

Uitslag

Vorige week stapte een leerling in een lesauto, terwijl ze besmet was met het virus. Een paar uur later kreeg ze de uitslag. De instructeur is onmiddelijk in thuisqarantaine gegaan. Hierdoor heeft hij minimaal tien dagen een lesauto minder, en dat merkt Postma wel met zijn bedrijf. 

Hij is niet boos op de leerling, en snapt dat het soms lastig is om in te schatten als de leerlingen nauwelijks klachten hebben. Dat had deze leerling ook niet. Verder geeft hij aan dat veel leerlingen het wel proberen goed te doen en afzeggen als ze zich niet fit voelen. Met deze waarschuwing probeert hij een herhaling te voorkomen. "Samen komen we er wel uit. We moeten dit wel overleven, qua financiën maar vooral qua gezondheid."