Dochter krijgt 'extra rijles' van vader en rijdt man aan

Een 18-jarige vrouw en haar 56-jarige vader uit Heerenveen zijn dinsdag aangehouden, nadat de jonge vrouw tijdens ‘rijles’ inreed op een 50-jarige man. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De vrouw kreeg dinsdag in Joure extra rijles van haar vader, toen ze door een nog onbekende oorzaak een 50-jarige man uit Zoutkamp van achteren aanreed, meldt Leeuwarder Courant. De man stond toen voor de rotonde bij de Macdonalds te wachten. 

Aanspreekbaar

Hij moest overgebracht worden naar het ziekenhuis en daar vervolgens de nacht ter observatie doorbrengen. Het slachtoffer was aanspreekbaar. Hoe het nu verder met de man gaat, is niet bekend.

Stiekem rijles

Het gebeurt vaker dat ouders hun kind rijles geven, maar dit gebeurt meestal op een afgelegen parkeer- of industrieterrein. “Laat duidelijk zijn dat het ook daar niet mag en zeker niet op de openbare weg”, zegt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer tegen de krant. Volgens de politiewoordvoerder zit de jongedame fout door zonder rijbewijs te rijden. De vader wordt verantwoordelijk geacht voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie en het ongeval. “Je mag aannemen dat hij dat weet, zeker op zo’n drukke weg als de Sewei.”

proces-verbaal

Het duo is door agenten meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen beiden is een proces-verbaal opgemaakt. Het is aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of het daarbij blijft. Mogelijk komt er nog een boete. “Rijles geven is een vak, het kan echt niet dat een vader dat gaat doen voor wat extra ervaring.”