Doodrijder negen keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

rechtbank_justitie

De 25-jarige doodrijder uit Oosterhout in Brabant is sinds zijn vrijlating in 2013 negen keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Om deze reden moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen, zo zegt het Openbaar Ministerie.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Ongeluk

De aanrijding waarbij de 17-jarige Ellen Askamp in april 2011 om het leven kwam, was volgens de rechter het gevolg van ‘een dollemansrit’. De jonge Askamp was op weg naar huis van een avond stappen. De Oosterhouter kwam met een snelheid van zeker 110 kilometer per uur op het meisje af, hoewel er een maximale snelheid van 70 kilometer per uur was toegestaan op de weg. Het meisje kon niet meer aan de auto ontsnappen en overleed. De bestuurder reed na het ongeluk door, later bleek de man dronken te zijn geweest. 

Arrestatie

De laatste arrestatie van de jongeman zou vorige week zijn geweest. Inmiddels is de man al negen keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs na zijn celstraf, hoewel zijn rijbewijs voor zes jaar is ingevorderd.

Agenten zagen de 25-jarige man rijden in Oosterheide. Hij reed in een onverzekerde wagen, omdat het al de negende keer was dat de politie hem betrapte, is de wagen in beslag genomen.
Justitie gaat de jongeman vervolgen. Het OM verdenkt de man van drugsbezit, het beledigen van een ambtenaar in functie en van het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De zaak tegen de Brabander is op 29 april om 9.25 uur bij de politierechter in Breda. De exacte tenlastelegging maakt justitie een week voor de rechtszaak bekend.