Drie redenen waarom in november de meeste files staan

November staat voor de deur. De maand dat de filedruk in Nederland het hoogst is. Hoe dat kan? We hebben 3 redenen voor je op een rij gezet.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

De kans op slecht weer in november is groot. En bij slecht weer, zoals regen of ijzel, ontstaat eerder file. We rijden dan langzamer en voorzichtiger, en er vinden ook meer ongelukken plaats.

Dan is de wintertijd net ingegaan. En daar moeten automobilisten aan wennen. Ze moeten zowel ’s ochtends als ’s avonds in het donker in de spits rijden. Daardoor gaan we langzamer en voorzichtiger rijden en kunnen er dus minder auto’s per uur van een stuk asfalt gebruik maken. Ook remmen we eerder en vaker (onnodig) omdat remlichten goed opvallen in het donker.

Tenslotte gaat in november bijna niemand op vakantie. Als de vakantiedagen nog niet op zijn, sparen veel mensen hun vakantiedagen op, zodat ze een paar extra dagen rond kerst kunnen opnemen. Er zijn dus simpelweg meer verkeersdeelnemers dan in andere maanden. Vandaar dat juli en augustus vaak de rustigste maanden op de weg zijn.