Eindhovense Rijschoolhouder blijkt uitgebreid oplichtingsverleden te hebben

Rijschoolvandaag.nl berichtte er eind vorige week al over; de Eindhovense Rijschool Proficiat is negatief in het nieuws nadat de rijschoolhouder afspraken niet nakomt. Er worden pakketten verkocht maar vervolgens maar enkele lessen van nagekomen, waarna leerlingen naar hun geld kunnen fluiten. Zo ook Kevin Groves en zijn vrouw Luliia, die via Hart van Nederland hun verhaal doen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Groves kocht bij Melvin een pakket voor zijn vrouw, Iuliia, voor duizend euro. Iuliia kreeg één les en heeft daarna kunnen fluiten naar haar lessen en naar het geld. De Engelssprekende Kevin is erg boos en heeft geen goed woord voor Melvin over. Hij woont samen met Iuliia in Nederland en ze proberen hier de kost te verdienen en een mooi gezin te onderhouden. “Maar dit is een enorm bedrag. We balen hier enorm van!” zegt Kevin. Iuliia vult geëmotioneerd aan: “Ik ben heel boos en wil gerechtigheid! Je mag geen geld afpakken. Je moet ervoor werken of geef het terug. Geef mensen geen hoop.” Iuliia had er namelijk op gehoopt samen met haar kind ergens naartoe te kunnen rijden om leuke dingen te gaan doen. “En dat kan nu niet, dankzij hem” stelt ze.

Verleden

Kevin heeft zelf ook nog een beetje online lopen snuffelen naar Melvin. Daarbij kwam boven water dat hij een verleden heeft dat op zijn minst twijfelachtig kan worden genoemd.Want wie er gaat speuren naar Melvin, komt ook een verhaal tegen van AVROTROS Opgelicht?! uit 2016. Of eigenlijk moet je zelfs spreken over een dossier. Zo zou hij al diverse ondernemingen hebben opgericht en ook weer hebben gestopt. Vaak met verhalen over gedupeerden tot gevolg. Het heeft er dus alle schijn van dat Melvin weer opnieuw heeft toegeslagen. “Ik weet dat hij in het verleden onder andere heeft geprobeerd iets met dieren te doen” aldus Kevin.

 

Veel verhalen

Bij nagaan kwam ook rijschoolvandaag.nl erachter dat er online veel verhalen de ronde doen over Melvin. Van het repareren van computers tot het runnen van een dierenwinkel, Melvin heft het geprobeerd en daarbij veel mensen gedupeerd door niet op een juiste manier te handelen, schrijft onder andere Opgelicht?!. Melvin zou maarliefst 13 verschillende KvK-inschrijvingen gehad hebben, maar een veel langere lijst aan gedupeerden.

 

Rijschoolhouder spoorloos

De vader van Melvin, ook rijschoolhouder in Haarlem, zit met de handen in het haar.“We hebben al vele boze telefoontjes binnengekregen, tot doodsbedreigingen aan toe” zegt een ongelukkige vader. “Mijn andere zoon, die hier niks mee te maken heeft, is ook slachtoffer geworden. Ze hebben ook hem met de dood bedreigd!” Charles wil vooral duidelijk maken dat zijn bedrijf, Proficiat uit Haarlem, een keurige rijschool is die zijn afspraken nakomt. ‘Zoonlief’ Melvin doet dat allerminst, zo lijkt het. Hij heeft de complete website van de rijschool van zijn vader gekopieerd en slechts heel licht aangepast. Hij maakt wel afspraken met leerlingen, maar komt er daar vaak maar één of een paar van na. Daarna horen ze niks meer van hem en zijn ze hun geld kwijt. Vaak gaat het daarbij om grote bedragen.

Zijn website, Verkeersschool Eindhoven Proficiat, is gistermiddag offline gehaald. Melvin is op geen enkele manier te bereiken, telefoontjes  van de redactie naar de rijschool in Eindhoven worden niet aangenomen.

www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/rijschool-opspraak-proficiat-eindhoven/ »

opgelicht.avrotros.nl/dossiers/artikel/melvin-de-h/ »